Braiconsultant Mini-quiz

We zoeken een Amerikaans wiskundige die in 1994 de nobelprijs voor Economie ontving, dankzij zijn werk op het gebied van de speltheorie. In 2001 kwam tevens een film uit over zijn leven: A Beautiful Mind.
Welke multinational uit cincinati, Ohio dat vooral consumentenproducten maakt en verkoopt is verdeler van ondermeer Gillette, Oral B, Pampers en dreft?
Mediamarkt maakt net als de electonica supermarkt die we zoeken deel uit van de Metro groep. De keten die we zoeken heeft in België vestigingen in Antwerpen, Wilrijk, Luik, Brugge en Kortrijk. Deze keten wordt ook wel 'de blauwe reus' genoemd...
Voor alle duidelijkheid, dit grafiekje is geen Alpenetappe uit de Tour! Wie 10 jaar geleden aandelen van dit Belgisch paradepaardje kocht zal het zich nu niet beklagen.. nadat ze een miljardendeal sloten met het Amerikaanse Gilead ging het voor het aandeel van het biotechnologie bedrijf pijlsnel omhoog. Hoewel de exotische paradijselijke naam iets anders doet vermoeden is dit toch een Mechels succesverhaal?
De aandelenindex is het gewogen gemiddelde van een aantal belangrijke aandelen. Vaak zijn dit de grootste aandelen van de beurs, zoals de Dow Jones Industrial Average in New York en de AEX in Nederland. Maar wat is de belangrijkste aandelenindex van de Tokyo Stock Exchange?
Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30