Wat is detachering?

Geschreven door: Mauro op 16 april 2021

Wat is detachering?

Simpel gezegd is detachering het ter beschikking stellen van medewerkers aan derde partijen. Bij detachering is de interim professional in loondienst bij het detacheringsbureau. Zo kom je dus bij een detacheringsopdracht in dienst bij een detacheringsbureau en ga je voor korte of langere tijd aan de slag voor een opdrachtgever. In de meeste gevallen is een detacheringsbureau een sparringpartner op niveau en geven ze jouw carrière de juiste prikkel die je nodig hebt! Een professional doet via een detacheringsbureau snel veel ervaring op bij vooraanstaande organisaties en krijgt veel ruimte voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling via Brainconsultant.

Hoe werkt detachering?

Detachering werkt als volgt, je tekent als gedetacheerde een detacheringsovereenkomst die valt te vergelijken met een arbeidsovereenkomst. Het verschil met een ‘normaal’ arbeidscontract is de er een derde partij bij komt kijken: de tussenpersoon (in andere woorden de opdrachtnemer). In ons geval gaat dit om een gespecialiseerde detacheerder (finance & it), maar het kan ook om een gewone organisatie gaan die een werknemer tijdelijk bij ander bedrijf stalt.

Je bent als medewerker dan niet in dienst van het werk waar je bent gestalt, maar je bent in dienst van Brainconsultant (het detacheringsbureau): de opdrachtnemer. Kort samengevat betekent dit dat je werkinstructies ontvangt bij de opdrachtgever, maar dat de het detacheringsbureau je loon betaalt.

Voordelen detachering voor werknemers

Bij detachering biedt Brainconsultant als detacheringsbureau een carrière bij meerdere opdrachtgevers. Ook kan je als gedetacheerde rekenen op trainingen en opleidingen vanuit Brainconsultant. Met detachering biedt Brainconsultant de combinatie van flexibiliteit en zekerheid. Aan de andere kant brengt Brainconsultant de vaardigheden, ambities en vooral karaktereigenschappen van haar kandidaten zo goed mogelijk in kaart door een uitgebreid intakegesprek en het altijd opvragen van referenties.

Een werknemer is in tijdelijke of vaste dienst bij een detacheringsbureau, en werkt op projecten bij verschillende opdrachtgevers. Door middel van detachering krijgt de werknemer dus de kans om ervaring op te doen bij verscheidende nationale en internationale vooraanstaande organisaties. Als professional leer je zo snel te wennen in nieuwe diverse omgevingen, met stevige werkdruk en interne politiek.

Hieronder nog eens 5 voordelen die je als gedetacheerde gaat ondervinden:

  1. Zekerheid en flexibiliteit. 
  2. Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: 
  3. Groot netwerk van (vooraanstaande) bedrijven
  4. Persoonlijke begeleiding
  5. Leren van nieuwe vaardigheden

Voordelen detachering voor werkgevers

Voor veel werkgevers kan detachering de uitkomst bieden als ze op tijdelijke basis één of meerdere specialisten willen inhuren. Het maakt dan geen enkel verschil als het gaat om een tijdelijke vervanging in verband met een ziekte. Of als het gaat om extra ondersteuning tijdens een groot project of piekmoment.

Voor de werkgever brengt detacheren verschillende voordelen met zich mee. In het onderstaande overzicht zijn de belangrijkste opgesomd:

  • Je kan ten alle tijden hoogopgeleid personeel inhuren, dit zonder iemand permanent in dienst te nemen.
  • Het kennis- en ervaringsniveau van de medewerkers is hoog.
  • Medewerkers die worden ingehuurd zijn tijdelijk, er hoeft niemand ontslagen te worden als het wat minder gaat met je bedrijf. 
  • Je werknemersbestand blijft altijd flexibel, iets wat zeker handig is als je veelvuldig met kortere projecten werkt

Kosten van detacheren

De werkgever draagt tijdens de detacheringsperiode alle kosten die samenhangen met het werkgeverschap (bruto loonkosten, vergoedingen voor reiskosten woon- werkverkeer en dienstkilometers en de overige vergoedingen).

Detachering neemt logischerwijs kosten met zich mee, ze bestaan in de meeste gevallen uit een uurtarief en een opslag.

Vragen over detachering

Wat is detachering?

Detachering is het ter beschikking stellen van medewerkers aan derde partijen. Bij detachering is de interim professional in loondienst bij het detacheringsbureau. Zo kom je dus bij een detacheringsopdracht in dienst bij een detacheringsbureau en ga je voor korte of langere tijd aan de slag voor een opdrachtgever.

Wat kost detachering?

Detachering neemt logischerwijs kosten met zich mee, ze bestaan in de meeste gevallen uit een uurtarief en een opslag.

Wanneer ga je detacheren?

Detachering is bij uitstek geschikt voor het inhuren van personeel bij piekdrukte/ tijdelijke projecten waar (extra) specialistische kennis nodig is. Uiteindelijk ben je iets duurder uit dan wanneer je zelf iemand zou inhuren, inruil hiervoor beschik je over veel meer zekerheid. Daarnaast zijn de kosten overzichtelijk omdat je alleen betaald voor uren die je werknemer daadwerkelijk heeft gewerkt.

Wat is het verschil tussen detachering en werving & selectie?

Het grootste verschil tussen Detachering en Werving & Selectie is dat je juridisch gezien niet zelf werkgever bent, dat zijn wij namelijk. Dit houdt in dat wij alle risico’s dragen wanneer een medewerker ziek uit dienst of met zwangerschapsverlof gaat. Ook wanneer je piekdrukte voorbij is en je niet langer genoeg werk hebt dan is opzeggen eenvoudig.


Meer weten?

Werving & selectie Groningen

Wat is detachering bij Brainconsultant?

Met ons detacherings- en werving en selectie bureau, is Brainconsultant gespecialiseerd in Finance en ICT. Wij detacheren dagelijks kandidaten bij bedrijven in Noord-Nederland. 

Lees meer...

Controller

Brainconsultant zoekt een ervaren controller

Een controller heeft een belangrijke functie binnen het financieel beheer van je bedrijf. Je wilt daarom wel een ervaren kandidaat die zijn sporen inmiddels heeft verdiend en ‘qualified for the job’ is.

Lees meer…

Accountant

Vijf baanbrekende voordelen van detachering

We hebben een koppeling gemaakt van de voordelen van detacheren en hoe dit bij Brainconsultant in zijn werkt gaat


Lees meer…

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30