Wat is een corporate recruiter?

Geschreven door: Mauro op 11 april 2021

Wat is een corporate recruiter?

Wat is een corporate recruiter?

Een corporate recruiter, ook wel interne recruiter genoemd, is het aanspreekpunt voor de vacature van een bedrijf. Ze hebben de taak om de vacature te verspreiden, sollicitaties en cv’s in te voeren, kandidaten te vinden en de pool van sollicitanten te verkleinen. Corporate recruiters nemen niet de uiteindelijke beslissing om iemand aan te nemen, maar hebben de taak om een handvol van de meest gekwalificeerde kandidaten aan de manager te bezorgen.

Wat doet een Corporate recruiter?

Corporate Recruiters zoeken talentvolle kandidaten om vacatures bij grote en kleine bedrijven te vervullen. Een Corporate Recruiter maakt het wervingsproces gemakkelijker voor de manager van een organisatie. Deze kunnen overweldigd raken van alle sollicitaties wanneer ze bijvoorbeeld een advertentie op een vacaturebank plaatsen.

Vaak zie je dat veel van de reacties op een vacature afkomstig zijn van mensen die niet gekwalificeerd zijn voor de functie. Zo help je de organisatie de allerbeste persoon voor hun bedrijf te vinden en bespaar je ze veel tijd en kopzorgen. Je doet dus als het ware het werk voor personeelsafdelingen. Dit bevat het het beoordelen van cv’s, het houden van de eerste sollicitatiegesprekken en het evalueren van de vaardigheden van de kandidaat.

Het gaat om kwaliteit, niet om kwantiteit. Je moet er niet van staan te kijken om honderden cv’s grondig te doorzoeken, om vervolgens een ​​handvol kandidaten aan te leveren die alle kwaliteiten bezit die het bedrijf zoekt.

Waar werk je?

Als Corporate Recruiter werk je bij de interne wervingsafdeling van een organisatie, in de meeste gevallen zijn dit middelgrote tot grote organisaties. Je kan je binnen deze organisaties vaak specialiseren in het vinden van talent voor een bepaalde niche, zoals IT, Finance of Juridisch.

Als Corporate Recruiter werk je dus niet voor een onafhankelijk wervingsbureau dat talent vindt voor lokale bedrijven (Brainconsultant)

Heb jij de eigenschappen van een Corporate Recuiter?

Werving is geen gemakkelijke taak en er is ongetwijfeld een bepaald type persoon voor nodig om het werk goed te doen. Alle moderne recruiters streven naar perfectie! Een geweldige recruiter zal net dat stapje extra zetten voor zijn opdrachtgever en kandidaat. Een geweldige recruiter zal hun branche door en door begrijpen!

  1. Als Corporate Recruiter moet je naast naast goed kunnen praten, ook aandachtig kunnen luisteren naar zowel de kandidaat als de opdrachtgever.
  2. Het is uitermate belangrijk dat je goed kunt netwerken en niet terug deinst voor een uitdaging.
  3. Je moet weten wat ‘goed is en wat minder goed’
  4. Een Corporate recruiter moet om zijn kandidaten geven.

De Corporate recruiter van de toekomst?

Je vindt het boeiend om het potentieel en de capaciteiten van werknemers te analyseren. Je haalt ook enorm veel bevrediging uit het matchen van de juiste werkzoekende met de juiste werkgever, waardoor je een langdurig samenwerkingsverband creëert.

Is zo een carrière iets voor jou? Een recruiter werkt normaliter op hbo of wo niveau. Dit is compleet afhankelijk in welke branche je als Corporate recruiter wilt gaan werken. Zo zijn in de gezondheidszorg en technologie vandaag de dag veel Corporate recruiters nodig. Dit alles heeft natuurlijk te maken met de grote personeelskrapte in die branches. Veel succesvolle Corporate Recruiters hebben de opleiding HRM, marketing, psychologie of communicatie afgerond. Zo een achtergrond kan eigenlijk niet misstaan in dit werkveld!

Salaris Corporate recruiter

Het salaris van een Corporate Recruiter is de laatste jaren aanzienlijk gestegen. Als jij kijkt naar de relevante opleidingen ziet het gemiddelde salaris er zo uit:

#OpleidingsniveauGem. salaris p/m
1Universitair€ 3.745
2HBO€ 3.365
3MBO€ 3.195
Gemiddelde salaris Corporate Recruiter

Er is natuurlijk ook verschil in salaris per carrièreniveau. Lonen van Seniors zijn in het gehele land hoog te noemen, terwijl de salarissen van juniors (starters) relatief laag zijn. Maar niet getreurd, het toekomstperspectief daar in tegen is veelbelovend! Een junior die drie jaar geleden met 1750 euro per maand begon, zit nu dikwijls rond de 2300 euro per maand. Dat komt neer op een stijging van maar liefst 31,4%.


Meer weten?

Werving & selectie Groningen

Wat is werving & selectie?

Dankzij ons uitgebreide netwerk kan jij voor werving en selectie in Groningen prima bij Brainconsultant terecht.

Lees meer…

Controller

Op zoek naar een ervaren controller?

Een controller heeft een belangrijke functie binnen het financieel beheer van je bedrijf. Je wilt daarom wel een ervaren kandidaat die zijn sporen inmiddels heeft verdiend en ‘qualified for the job’ is.

Lees meer…

Accountant

Accountant gezocht

Ben jij als accountant klaar voor de eerste stap in jouw carrière?


Lees meer…

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30