Wat is een Engineer?

Geschreven door: Mauro op 27 januari 2021

Wat is een Engineer?

Wat is een Engineer?

Engineers of in het Nederlands gezegd ingenieurs, zijn verantwoordelijk voor de innovatie en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten, technologieën en processen. Het is als het ware een professional die betrokken is bij het bedenken, ontwerpen en onderhouden van een verscheidenheid aan machines, structuren en datasystemen. Tevens zijn ze verantwoordelijk voor het naleven van de specificaties van hun werkgever voor budget en tijdlijn. Ze zijn ‘de experts’ in hun vakgebied en creëren en innoveren continu. Ze kunnen op veel verschillende gebieden werken, waardoor dit een gevarieerde carrière is voor toekomstige Engineers om te verkennen.

Wat doet een Engineer?

Hoewel het begrip Engineer heel breed uitgelicht kan worden, gaan wij uit van de bredere toepassing van technische functies binnen het geheel van technische ontwikkeling. Een engineer houdt zich bezig met de ontwikkeling, structuur en optimalisatie van technische producten en systemen. Ze herkennen problemen, ontwikkelen strategieën en voeren kwaliteitscontrole uit.

Met hun expertises helpen zij een organisatie op weg bij het oplossen van technische problemen. Dit kan bijvoorbeeld zijn met de problemen van accounts van klanten, maar ook de software-infrastructuur van de organisatie. Tevens ondersteunt een technisch Engineer bij de feilloze integratie van computersoftware door het vast stellen en oplossen van terugkomende problemen.

Van Software Engineer tot Factory Engineer

Of je nu denkt aan een loopbaan als Software-, Project-, Investment, Robot of Factory Engineer, je richt je op het bedenken en ontwerpen van technische oplossingen.

Je krijgt veel te maken de met verschillende aspecten van het (productie)proces. In deze technische functies ben je hoofdzakelijk gericht op de engineering van het product. Wil je meer betrokken worden bij het commerciële proces, dan kan je als sales engineer prima uit de voeten. Ze houden zich bezig met de ontwikkeling, vernieuwing en verbetering van een project. Het precieze takenpakket is afhankelijk van de vraag van de opdracht- /werkgever.

Heb jij de persoonlijkheid van een Engineer?

Een engineer is niet zo één, twee te beschrijven. Maar vaak zien we dat ze overwegend onderzoekende individuen zijn. Dit houdt in dat het nogal nieuwsgierige mensen zijn die vaak graag alleen zijn met hun gedachten. Maar aan de andere kant zijn ze ook ondernemend. Als je dit binnen één kader brengt betekent dit, dat ze vaak vrij natuurlijke leiders zijn van zichzelf. Hierdoor zijn ze goed in staat om anderen te overtuigen en voor zich te winnen.

Ben jij de Engineer van de toekomst?

Is zo een carrière iets voor jou? Een technische achtergrond kan dan niet missen! Zo’n achtergrond kan bestaan uit een relevante opleiding op mbo-/hbo- of wo-niveau, maar ook uit stage- en/of werkervaring en bepaalde certificeringen. Dus heb jij bijvoorbeeld een diploma Engineering, Design and Innovation, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde? Neem vast een kijkje bij onze meest recente Engineering-vacatures.

Salaris Engineer

Er zijn natuurlijk allemaal verschillende vormen en maten van een engineer. Maar als je kijkt naar relevante opleidingen, ziet het gemiddelde salaris voor een Engineer er zo uit:

#OpleidingsniveauGem. Salaris p/m
1Universitair€ 4.040
2HBO€ 3.445
3MBO€ 3.125
Gemiddelde salaris Engineer

Meer weten over engineering?

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden die engineering jou kan bieden en ligt er eventuele carrière via Brainconsultant in het vooruitzicht. Neem contact met ons op en we zullen je alle ins-en outs erover vertellen!

Je kan natuurlijk ook direct solliciteren op één van de technische vacatures!


Meer weten?

Werving & selectie Groningen

Wat is werving & selectie?

Dankzij ons uitgebreide netwerk kan jij voor werving en selectie in Groningen prima bij Brainconsultant terecht.

Lees meer…

ICT-stage groningen

Op zoek naar een ICT-stage?

Als aanstormend talent wil jij een ICT stage waarin je veel kennis en werkervaring kunt opdoen bij een bedrijf in de noordelijke regio’s?

Lees meer…

Systeembeheerder Groningen

Systeembeheerder

Ben jij als systeembeheerder klaar voor de eerste stap in jouw carrière?


Lees meer…

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30