Oudere werknemers en nieuwe technologie

Geschreven door: Joyce Morsink op 22 juni 2016

Misverstand: Oudere werknemers hebben meer moeite met nieuwe technologie

Veel werkgevers en jongeren hebben het beeld dat jongeren sneller om kunnen gaan met nieuwe technologieën dan hun oudere collega’s. Maar klopt dit eigenlijk wel? Volgens Dropbox niet! Dropbox deed onderzoek in verschillende landen, waaronder ook Nederland. In Nederland deden ruim 550 Nederlandse kenniswerkers mee.

De helft van de ondervraagden gaven aan dat ze dachten dat oudere werknemers meer moeite zouden hebben met het eigen maken van nieuwe technologie. Maar niets is minder waar, oudere werknemers omarmen nieuwe technologie niet langzamer dan jongere collega’s. Ze blijken meer technologische middelen te gebruiken in hun werk en voelen zich er ook meer mee op hun gemak dan jongere generaties.

Uit het onderzoek blijkt dan ook dat 55-plussers gemiddeld vijf vormen van technologie per week gebruiken, tegenover een gemiddelde van vier soorten in heel Nederland. Ook blijkt dat oudere werknemers minder problemen ervaren bij het gebruik van meerdere devices. Slechts 5 procent van hen geeft aan hier problemen mee te hebben, ten opzichte van 11 procent van de 18- tot 34-jarigen. 55-plussers geven daarbij aan het gebruik van technologie niet stressvol te vinden.

Chris Moojen, country manager van Dropbox in de Benelux, legt uit dat jongeren lijkten te verwachten dat technologische oplossingen binnen het bedrijf, net zo eenvoudig in gebruik zijn als zij gewend zijn van consumenten-apparaten. “Wanneer dit niet het geval is, moeten zij meer moeite doen om de techniek alsnog tot zich te nemen. Dat levert stress op. De oudere generatie lijkt daar makkelijker mee om te kunnen gaan.”

Copyright © Brainconsultant

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30