Update Red een kind

Geschreven door: Silvia op 9 juni 2020

Het is weer tijd voor de update! Red een kind zet zich in voor de jeugd om ze zo een kans te geven op een toekomst. Hierdoor zijn de jonge kinderen belangrijk, maar tieners hebben een net zo hoge prioriteit. Voor de jongeren waren al zes groepen van in totaal 96 deelnemers opgezet. Naast de bestaande groepen zijn er vijf groepen met 70 deelnemers bij gekomen.

In totaal krijgen 166 jongeren de kans oom deel te nemen aan deze groepen. Helaas lijkt het wat moeilijker deze groepen te activeren en te enthousiasmeren. Hierdoor vergt het een stuk meer begeleiding om deze groepen bijeen te houden, want de uitval is hoog. Naast deze groepen weden er ook 1-jarige vakopleidingen aangeboden. 36 jongeren volgden de vakopleiding: schoenmakerij, lassen, kappersopleiding. Van de 36 zijn er 34 geslaagd!

Hiernaast was er ook een groep van 60 jongeren die een training voor het verbouwen van groente kreeg. Hoewel de uitval hierbij hoog was, waren er aan het einde van het jaar nog 41 deelnemers. Twee groepen hebben de eerste stappen gezet om een coöperatie te vormen. Vanuit de overheid hebben ze een stuk moerassig grond gekregen. Zij zijn nu bezig met het bewerken van het stuk grond om het geschikt te maken voor landbouw. Red een kind werkt samen met drie scholen om land- en tuinbouwtraining te geven. 

Copyright © Brainconsultant

GDPR Consent

Edit your consent settings or view privacy policy.

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30