Rechtspositie

Hoe lopen de juridische lijnen in de samenwerking?
Jij als kandidaat gaat een samenwerking aan met Brainconsultant om een opdracht uit te voeren bij een klant. Soms gaat de samenwerking jaren door, soms houdt het na een paar weken op. Een enkele keer kun je bij de opdrachtgever in dienst komen.
Hoe zit het nu met het arbeidsrechtelijke aspect? Wie is nu de werkgever en wat mag je van je werkgever verwachten.

Kortgezegd; Brainconsultant is je werkgever. Onze klant, waar jij je werk doet, is de opdrachtgever en is vrijwel niet aansprakelijk voor jou. Je bent tenslotte niet een eigen werknemer. De verantwoordelijkheid van goed werkgeverschap ligt bij ons.
Wij zullen dus zorg dragen voor een goede administratie van je verdiensten en reserveringen, wij keren je loon uit, wij wijzen je op de opleidingsmogelijkheden en wij zorgen voor de arbotechnische aspecten.
Wat wel van belang is: gedurende Fase A geldt het zogenaamde uitzendbeding. In de eerste 78 weken van je dienstverband onder Fase A kunnen beide partijen dagelijks het contract opzeggen. Dit betekent dus ook dat bij ziekte het contract vervalt. Voor meer informatie kun je kijken bij “Ziekteverzuim”.
Vanaf Fase B heb je een tijdelijk contract dat vergelijkbaar is met een reguliere arbeidsovereenkomst, waarbij Brainconsultant nog steeds jouw werkgever is.

Tot slot een laatste punt: op het moment dat de opdrachtgever jou in dienst wil nemen, tellen de maanden die je voor ons gewerkt hebt bij de opdrachtgever mee voor het ketencontract.

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30