Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Applicatie Ontwikkelaars van Alfa College te Groningen afgestudeerd!

Applicatie Ontwikkelaars

De diploma’s mogen in ontvangst genomen worden

Brainconsultant is, zoals ook al genoemd in eerdere nieuwsbrieven, begin 2015 een samenwerking aangegaan met de nieuwe Applicatie Ontwikkelaars (AO) van het Alfa College te Groningen. Iets meer dan een jaar later mogen de eerste studenten hun diploma in ontvangst nemen. Dinsdag 12-7-2015 is de grote dag voor de studenten aangebroken en mogen ze het felbegeerde papiertje in ontvangst nemen. Mannen gefeliciteerd! Inmiddels heeft ook de eerste student via Brainconsultant een baan gevonden, hij gaat aan de slag als junior PHP programmeur bij Hotels.nl te Groningen.

Daarnaast zijn er nog twee net afgestudeerde mannen op zoek naar hun eerste baan als Applicatie ontwikkelaars. Deze zomervakantie zitten ze nog onder de pannen bij hun stagebedrijf maar daarna zijn ze klaar voor hun eerste echte baan.

Veel inschrijvingen voor de Applicatie Ontwikkeling Opleiding

Docenten van de AO-opleiding Johan en Stephan laten ons weten dat het storm loopt wat betreft inschrijvingen voor hun opleiding; er is momenteel een wachtlijst voor het eerste jaar van de opleiding en de 3e en 4e klassen bestaan uit 30-40 gemotiveerde applicatie ontwikkelaars. Het lesprogramma wordt goed ontvangen door het bedrijfsleven, wat ook geen wonder is aangezien het programma in samenwerking met bedrijven is opgesteld, en de geleerde stof sluit goed aan op wat vandaag de dag van een ontwikkelaar wordt verwacht.

Ondanks deze positieve geluiden blijven Johan en Stephan bezig met het verder ontwikkelen van hun opleiding; ICT staat immers niet stil en zij ook niet. Volgend jaar willen Johan en Stephan o.a. meer aandacht schenken aan Github zodat de studenten tijdens hun opleiding een mooi overzichtelijk portfolio met code opbouwen waardoor de studenten makkelijker hun eigen technische kwaliteiten tentoon kunnen stellen.

Komend schooljaar

Aangezien de samenwerking tussen beide door zowel het Alfa College als Brainconsultant goed is bevallen is besloten ook komend schooljaar (en hopelijk nog veel langer) te blijven samenwerken. Dit houdt in dat Brainconsultant locaties voor gastcolleges en gastsprekers beschikbaar blijft stellen aan het Alfa College en daarnaast een actieve rol (open dagen, persoonlijke begeleiding en stagebemiddeling) wil spelen gedurende de opleiding van de studenten. Dit alles om ervoor te zorgen dat de studenten na hun opleiding ook verzekerd zijn van een leuke baan. We zullen jullie in een volgende nieuwsbrief meer vertellen over wat de studenten allemaal meemaken tijdens hun opleiding.

Iets voor uw bedrijf?

Mocht u momenteel een ontwikkeling vacature hebben openstaan en zoekende zijn naar een junior ontwikkelaar, de mogelijkheden voor stage lopen binnen uw bedrijf willen bespreken of gewoon wat meer willen weten over het lesprogramma van de AO-opleiding dan komen wij van Brainconsultant graag eens langs om de mogelijkheden te bespreken. Aan het maken van een afspraak zitten natuurlijk geen kosten of verplichtingen verbonden en gaat heel simpel; stuur uw naam en telefoonnummer naar matthijs@brainconsultant.nl en wij nemen binnen 48 uur contact met u op!

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: Applicatie Ontwikkelaars van Alfa College te Groningen afgestudeerd!