Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Bachelor in de pocket, en nu?

Als bachelor student

Je leven is behoorlijk anders dan wanneer je de arbeidsmarkt betreedt. Je kan van je studie soms even een dag skippen als het allemaal niet uitkomt en op woensdag stappen, dat kan gewoon!

Je bent afgestudeerd, ome duo stopt, je verhuist misschien naar een andere woonplek en je moet in het negen tot vijf gareel alleen dan wel tegen een leuk bedrag per maand. Tenminste dit is het tafereel wanneer je direct na je stage en scriptie een leuke passende baan hebt gevonden. Voor een gedeelte van de studenten is dit helaas niet altijd hoe het verloopt.

Je bent twee maanden verder na afstuderen en je geniet nog steeds van je horeca baantje terwijl je een bachelor diploma op zak hebt maar iedereen wijst je af met bijvoorbeeld de redenen: ‘’je hebt te weinig ervaring’’, of een andere veelgehoorde reden: ‘’sorry maar een kandidaat had betere kwalificaties’’.

Je staat niet alleen in dit verhaal. Steeds meer afgestudeerden lopen tegen deze redenen aan, het is helaas de realiteit van de steeds slimmer wordende Nederlandse maatschappij en arbeidsmarkt.

Hoe kan je je hiertegen wapenen?

Je bent dus afgewezen omdat je te weinig ervaring hebt of andere mensen grijpen steeds de kansen voor je neus weg omdat zij beter opgeleid zijn.

TIP 1: Ga een stage doen bij een bedrijf waar je uiteindelijk zou willen werken. Zorg dat je CV op orde is en doe een open sollicitatie naar enkele bedrijven met jouw interesse voor een stage voor werkervaring. Je slaat op deze manier twee vliegen in een klap. Ten eerset kan het bedrijf die jij in eerste instantie aantrekkelijk vond, jou leren kennen en wellicht wordt de stage omgezet in een echte functie.

Ten tweede, er ontstaat geen gat op je cv als je dit een half jaar bij een bedrijf doet. Het laat zien dat je wel echt bezig bent met toekomstplannen en ervaring opdoen. Als het niks wordt met dit bedrijf omdat het misschien niet helemaal klikt of er komen geen functies vrij, dan heb je in ieder geval ervaring opgebouwd.

TIP 2: Ga voor die master! Je hebt de Bachelor op zak maar je wordt constant uit het veld geslagen door mensen met meer ervaring of betere kwalificaties. Een van die betere kwalificaties zijn sowieso concurrenten op de arbeidsmarkt met een masterpapiertje. Slinger oom-duo weer aan, pak de boeken erbij hou het nog een paar jaartjes vol. Wellicht word je direct al interessanter voor bedrijven gezien je een masterstudie begonnen bent en je de bachelor al in je zak hebt.

Bij de pakken neer zitten heeft in ieder geval geen zin. ‘The Sky Is The Limit’ dus ga ervoor!

Ben je geïnteresseerd in een van onze vacatures? Neem dan contact op!