Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Carrierekansen voor Java developers

Carrierekansen voor Java developers in Noord Nederland

Java developers brainconsultant

Voor beginnende java developers is het belangrijk om de carrierekansen goed in het oog te houden. Stel je bent een aantal jaar geleden afgestudeerd en bent nu een aantal jaar werkzaam als java developer bij je eerste (of tweede) werkgever. Uren vliegen voorbij, uren worden dagen, dagen maanden en voor je het weet ben je al weer een paar jaar voor dezelfde “baas” aan het ploeteren.

Wat jaren geleden begon als een fantastische baan valt nu toch tegen. Je baas lijkt meer bezig te zijn met het opleveren van producten en halen van deadlines dan met wat developen leuk maakt. Nieuwe technieken lijken je baas niet te boeien; “zoals we nu werken hebben we altijd gewerkt en dat blijft ook lekker zo”, daar ben je mooi klaar mee. Je carrierekansen binnen je huidige bedrijf zijn ook minimaal, er is slechts een vestiging met een handjevol medewerkers. Tijd om eens “carrierekansen java” op google in te typen!

Top java developer worden of spelen op zeker?

Voor Java developers zijn de carrierekansen zeer divers en, mits bezig met de laatste technieken en ze kennis blijven verrijken, liggen de banen voor het oprapen. Kijk bijvoorbeeld maar eens op Google. Je hebt de potentie om een van de top java developers te worden maar of je dat ook echt wordt ligt helemaal aan jou en het bedrijf waarvoor je werkt!

Hoe weet je nu of je bij het “verkeerde” bedrijf aan de slag bent? Er is geen eenduidige omschrijving voor een “verkeerd” bedrijf, hieronder zijn echter een paar vragen die je helpen met bepalen of het bedrijf een goede invloed op jou (en jouw carrière) heeft:

  • Heb je in je huidige baan problemen met je leidinggevende of een collega?
  • Heb je sinds je werkzaam bent voor je huidige werkgever ooit (voor jouw functie relevante) certificaten gehaald?
  • Is je huidige werkgever bezig met de nieuwste ontwikkelingen/technieken op developer gebied en worden deze ook toegepast?
  • Zie je binnen jouw huidige baan geen doorgroeimogelijkheden meer?

Mocht je op een of meerdere bovenstaande vragen “ja” geantwoord hebben dan is het geen gek idee om actie te ondernemen. Zoals al eerder genoemd; als (goede) java developer heb je de banen voor het oprapen, waarom zou je dan perse voor je huidige werkgever gaan? De wereld van het internet staat niet stil en dat zou jij ook niet moeten doen.

Wat nu? Wat kan ik met deze carrierekansen op java gebied?

De richting van je carriere bepaal je zelf, maar wij van Brainconsultant kunnen je daar goed bij helpen (ondersteunen)! Je kunt vrijblijvend een (anoniem) gesprek aangaan met één van onze medewerkers. Brainconsultant is gespecialiseerd in (onder andere) het bemiddelen van ICT personeel, developers in het bijzonder. Brainconsultant heeft een groot netwerk met bedrijven die goed voor hun developers zorgen en weten hoe belangrijk het is dat jij het naar je zin hebt. Welk bedrijf binnen ons netwerk voor jou interessant is kunnen we vervolgens samen bekijken.

In een persoonlijk gesprek kun jij vertellen waar je ideale baan uit bestaat, vervolgens gaan wij samen kijken welke van de bedrijven in ons netwerk het beste bij jou past. Zodra we een leuk bedrijf voor je gevonden hebben regelen we een vrijblijvend gesprek bij het betreffende bedrijf om te kijken wat je carrièrekansen daar zouden kunnen zijn. Oh ja, als je via ons gedetacheerd wordt dan haal je twee keer per jaar een nieuw certificaat naar keuze (wij betalen, het leren en examen maken doe je zelf natuurlijk).

Kort samengevat: vul het formulier hieronder in zodat we een afspraak kunnen maken voor jou zodat we dan samen kunnen kijken wat jouw carrièrekansen als java developer zijn in Noord Nederland! Je ontvangt binnen 24 uur na invulling van het formulier een reactie van ons. Wil je voordat je een afspraak maakt eerst weten met wie je eigenlijk te maken hebt? Kijk dan eens op onze wie zijn wij pagina!