Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

HBO IT Talents program

Er is een groot tekort aan IT-talenten. Het tekort aan professionele IT’ers wordt opgelost door ons slimme lokale Noord-Nederlandse concept. Brainconsultant heeft het HBO IT Talents programma opgezet om IT-talenten en bedrijven bij elkaar te brengen.

Het probleem

De digitalisering blijft toenemen, terwijl IT’ers steeds moeilijker te vinden zijn. Het UWV spreekt van een ongekende krapte op de IT arbeidsmarkt. Het tekort aan personeel in de ICT kan de energietransitie, digitalisering en verduurzaming remmen en de concurrentiepositie van Nederland verslechteren.

Veel mensen zijn zich niet bewust van de mogelijkheden die de IT-sector biedt en wijzen meteen een IT-gerelateerde opleiding af. Daarnaast zien we een groep mbo’ers die niet aan de gevraagde vooropleiding voldoet, waardoor ze steeds vaker worden buitengesloten bij vacatures waar HBO- of WO-afgestudeerden worden gevraagd. Hierdoor blijft het potentieel van mbo’ers onbenut, terwijl ze prima geschikt kunnen zijn voor de vele openstaande vacatures op HBO-niveau. Het geven van kansen aan mbo’ers zou een eerste stap kunnen zijn naar het oplossen van het tekort aan IT-professionals in de noordelijke provincies.

HBO IT Talents Program

Bij Brainconsultant richten we ons op het HBO IT Talents Program, een initiatief dat tot doel heeft werkgevers en IT-vakspecialisten van het mbo met elkaar te verbinden. Ons programma biedt deze vakspecialisten de mogelijkheid om door te groeien en hun ambities waar te maken. We willen hiermee de IT-tekorten in de noordelijke provincies van Nederland aanpakken door talentvolle individuen in te zetten.

Het HBO IT Talents Program is ontworpen om praktijkervaring te combineren met onderwijs. De deelnemers kunnen vier dagen per week bij een IT-bedrijf werken en tegelijkertijd één dag per week naar school gaan om nieuwe kennis op te doen. Op deze manier kunnen ze waardevolle ervaring opdoen in een professionele omgeving, terwijl ze hun opleiding voortzetten.

Een belangrijk aspect van ons programma is het ontwikkelen van vraaggestuurde opleidingen en trainingen. We fungeren als een brug tussen het reguliere onderwijs en de specifieke behoeften van werkgevers. Dit stelt ons in staat om te anticiperen op de veranderende eisen van de IT-sector en tegelijkertijd de jonge IT-professionals de benodigde vaardigheden bij te brengen.

Een van de voordelen voor de deelnemers is dat ze niet veel hoeven te investeren in tijd en geld. Ze hoeven geen vier jaar in de schoolbanken door te brengen, maar kunnen toch een volwaardig hbo-diploma behalen. Dit stelt hen in staat om snel in te spelen op de behoeften van werkgevers en een waardevolle bijdrage te leveren aan de IT-industrie.

Voor werkgevers biedt ons programma de mogelijkheid om talentvolle individuen aan te trekken en te behouden. Door de praktijkgerichte vorming die aansluit op de gevraagde vaardigheden, kunnen werkgevers verzekerd zijn van gemotiveerde en goed opgeleide IT-professionals.

De voordelen op een rijtje:

  1. Je bachelor wordt betaald: Je komt te werken binnen een bedrijf wat van waarde is voor jouw opleiding en ontwikkeling. Je studie wordt niet alleen betaald, maar je ontvangt ook loon.
  2. Leren in de praktijk: Je leert tijdens je opleiding gelijk veel waardevolle dingen in de praktijk, doordat je naast je bachelor werkt in de ICT.
  3. Geen schulden: Veel studenten hebben last van schulden doordat ze hun studie moeten betalen. Bij het HBO IT Talents Program hoef jij je daar geen zorgen over maken!

Meld je aan

Ben jij geïnteresseerd in de IT-branche, maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Meld je dan aan bij het HBO IT Talents Program via de onderstaande link en wordt een IT-talent!

HBO IT Talents Program

Auteur: Morris van Santen
Artikel over: HBO IT Talents program

Heb je een vraag over dit artikel of wil je ons om een andere reden spreken? Neem contact met ons op via 050-2110717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!

Neem ook een kijkje op onze vacaturepagina, en wie weet zit er wat tussen!