Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

IT Talenten in opleiding bij Brainconsultant

Zoals velen van jullie zullen weten is er momenteel een groot te kort aan IT talenten, voornamelijk hoog opgeleide developers. Om een oplossing te bieden voor dit probleem hebben wij van Brainconsultant het HBO IT Talents program ontwikkeld. recent afgestudeerde mbo Niveau 4 Applicatie Ontwikkelaars middels een duaal traject opgeleid tot hbo Software Engineers. Afgelopen maandag zijn de eerste drie deelnemers van het HBO IT Talents program gestart bij ons: Jesse, Joppe en Maurice. Benieuwd wie zij zijn en hoe ze hun eerste schooldag hebben beleefd? In dit bericht leest u er alles over.

Onze IT Talenten

Ons eerste IT Talent is Jesse. Hij is 24 jaar oud, woont in Groningen en doet in zijn vrije tijd graag aan fitness en Development. Zijn eerste schooldag omschrijft hij hieronder!

‘’De eerste schooldag gingen we kennis maken met de klas. Mijn collega’s en ik zijn de jongste in de klas. De gemiddelde leeftijd ligt namelijk rond de 35. Na de kennismaking was er een spreker die een motiverende speech gaf, en een borrel met hapjes. Na de borrel kregen we onze eerste opdracht. Tijdens de eerste opdracht die we kregen bleek dat ons niveau al een stuk hoger ligt dan in de eerste module verwacht wordt.’’

Ons tweede IT Talent is Joppe. Hij is 22 jaar oud en woont in Groningen. In zijn vrije tijd is hij graag aan het long boarden of bezig met computers. Hieronder kun je Joppe zijn eerste schooldag ervaringen lezen.

‘’Maandag ben ik samen met mijn 2 andere collega’s gestart met de opleiding hbo- ICT deeltijd op het NHL-Stenden Leeuwarden. Onze eerste schooldag begon met een korte introductie en een inspirerende spreker die ons vertelde dat ook de kleine dingen soms het verschil kunnen maken, hierna begonnen we gelijk met de lessen databases en programmeren. Omdat we net uit de vorige opleiding kwamen waren we al redelijk bij met de behandelde lesstof, maar ook merkte ik dat het tempo toch een stuk hoger lag dan op het mbo. Al met al was het een erg positieve ervaring.”

Ons laatste IT Talent is Maurice. Hij is 22 jaar oud en is in zijn vrije tijd het liefste bezig met sporten of programmeren. Hieronder lees je de ervaringen van Maurice.

‘’Samen met 2 collega’s ben ik naar het NHL Stenden gegaan. Het begon met een introductie, na de introductie waren er hapjes en kwam een spreker die vertelde over zijn levenservaring. Vervolgens begonnen we met de lessen. Aangezien wij al een studie hebben gedaan op dit gebeid was de eerste les wel erg simpel. Desondanks heb ik wel erg veel zin in de opleiding en kijk ernaar uit om mijn opleiding hier te gaan voltooien.’’

Benieuwd of ons HBO IT Talents program ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord. Neem contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of  info@brainconsultant.nl.  We maken graag kennis met je!

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: IT Talenten in opleiding bij Brainconsultant