Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Motivatiebrief voorbeeld: Hoe jij een stapje dichterbij je nieuwe baan komt

Artikel over: Motivatiebrief voorbeeld: Hoe jij een stapje dichterbij je nieuwe baan komt

Het schrijven van een motivatiebrief kan een uitdagende taak zijn, maar het is een cruciaal onderdeel van het sollicitatieproces. Een sterke motivatiebrief kan het verschil maken tussen het krijgen van die droombaan of niet. In dit artikel delen we niet alleen een motivatiebrief voorbeeld, maar geven we ook enkele waardevolle tips om je te helpen bij het schrijven van een overtuigende motivatiebrief.

Tips

Tip 1: Wees specifiek en personaliseer
Een effectieve motivatiebrief is specifiek gericht op de functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Voeg relevante details over de functie toe aan je brief, zoals taken en vereisten, en noem specifieke aspecten van het bedrijf die je aanspreken. Dit toont aan dat je de moeite hebt genomen om onderzoek te doen en dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Tip 2: Structureer je motivatiebrief
Een goed gestructureerde motivatiebrief zorgt voor een duidelijke en overzichtelijke presentatie van je boodschap. Begin met een pakkende inleiding waarin je je interesse en enthousiasme uitdrukt. Vervolgens beschrijf je jouw relevante ervaring, vaardigheden en prestaties die aansluiten bij de functie. Eindig met een sterke afsluiting waarin je je interesse herhaalt en bereidheid toont voor een persoonlijk gesprek.

Tip 3: Toon je motivatie en passie
Een motivatiebrief is bedoeld om jouw motivatie voor de functie over te brengen. Vertel waarom je geïnteresseerd bent in de functie en hoe deze aansluit bij jouw carrièredoelen. Gebruik concrete voorbeelden om te laten zien dat je gepassioneerd bent en bereid bent je volledig in te zetten voor de rol.

Tip 4: Onderscheid jezelf
Het is belangrijk om jezelf te onderscheiden van andere sollicitanten. Identificeer jouw unieke kwaliteiten, vaardigheden of prestaties die relevant zijn voor de functie en breng ze naar voren in je motivatiebrief. Laat zien wat jou speciaal maakt en waarom je de ideale kandidaat bent.

Tip 5: Houd het beknopt en professioneel
Een motivatiebrief moet bondig zijn en niet te langdradig. Zorg ervoor dat je de belangrijkste punten benadrukt zonder in te veel details te treden. Houd ook een professionele toon aan en vermijd het gebruik van informele taal.

Motivatiebrief voorbeeld

Ik schrijf deze brief vol enthousiasme om mijn interesse in de functie van [Functietitel] bij [Bedrijfsnaam] te uiten. Ik kwam de vacature tegen en ik geloof dat mijn vaardigheden en ervaring goed passen bij wat jullie zoeken.

Tijdens mijn vorige baan bij [Vorige werkgever] heb ik veel geleerd en ervaring opgedaan in [Relevante taken en verantwoordelijkheden]. Ik ben er trots op dat ik [Specifieke prestatie/resultaat] heb bereikt en ik ben klaar voor een nieuwe uitdaging bij [Bedrijfsnaam].

Wat mij vooral aanspreekt aan jullie bedrijf is [Aspect van het bedrijf dat je aanspreekt]. Ik bewonder [Prestaties/projecten/innovaties van het bedrijf] en ik zou graag deel uitmaken van een team dat zich inzet voor [Bedrijfsmissie/doelen]. Ik geloof sterk in [Kernwaarden van het bedrijf] en ik denk dat mijn ervaring en vaardigheden goed passen bij jullie bedrijfscultuur.

Ik ben een goede communicator en kan goed samenwerken met anderen. Ik ben gedreven om altijd mijn best te doen en ik heb een resultaatgerichte instelling.

Graag zou ik de kans krijgen om mijn motivatie verder toe te lichten tijdens een persoonlijk gesprek. Ik kijk ernaar uit om mijn ervaring en vaardigheden in te zetten om bij te dragen aan het succes van [Bedrijfsnaam].

Stapje dichterbij je nieuwe baan

Wij hopen dat je na het lezen van dit artikel, een stapje dichterbij je nieuwe baan komt, door een goede motivatiebrief te schrijven. Een goed geschreven motivatiebrief is namelijk een krachtig instrument dat je kan helpen om je te onderscheiden van andere sollicitanten. Wij wensen je veel succes met het schrijven!


Vond je dit een leuk artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina!

Heb je een vraag over een vacature, artikel of wil je ons om een andere spreken? Neem contact met ons op via 050-211 0717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!

Artikel over: Motivatiebrief voorbeeld: Hoe jij een stapje dichterbij je nieuwe baan komt
Auteur: Morris van Santen

Neem ook een kijkje op de website van onze partners:
HBO IT Talents | ICT
MCPHoreca | Horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *