Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Professional in beeld – Harriët Bijker

Professional in beeld

Professional in beeld

In de rubriek ‘professional in beeld’ interviewen wij één van onze werknemers. Harriët Bijker is onlangs begonnen op de Hanzehogeschool. Wij waren benieuwd hoe het met haar gaat en hoe ze het traject heeft ervaren dat zij bij Brainconsultant heeft doorlopen.  

Kan je iets over jezelf vertellen?

Ik ben Harriët Bijker, 29 jaar en woon in Groningen. Ik woon samen met mijn vriend in een appartement vlakbij Westerhaven. We genieten volop van ons plekje daar. Momenteel ben ik werkzaam bij de Hanzehogeschool op de afdeling Financieel Economische Zaken en ondersteun daar één van de managers. Tot nu toe bevalt dit super! In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te sporten, bij te kletsen met vriendinnen en een hapje en drankje te doen, als het maar in goed gezelschap is. Verder vind ik het heerlijk dat eindelijk het voorjaar is aangebroken! Wij hebben een groot dakterras waar we straks onze grote vriend ‘barbecue’ weer volop gaan gebruiken, ik kan niet wachten.

Hoe ben je in aanraking gekomen met Brainconsultant?

Rond de kerstperiode werd ik gebeld door Marc van Brainconsultant. Ik had nog nooit van Brainconsultant gehoord maar was wel direct nieuwsgierig naar wat Marc te vertellen had. Hij had mijn CV op LinkedIn gezien en vroeg of ik momenteel op zoek was naar werk. Ik gaf aan open te staan voor een nieuwe uitdaging. Hij vertelde mij dat ze opzoek waren naar een managementassistent voor een onderwijsorganisatie en of ik daar eventueel geïnteresseerd in was. JA!!!! Dat was ik zeker, dus direct een afspraak gemaakt voor een kennismaking! Ik kreeg alle informatie keurig via de mail zodat ik het hele verhaal nog even rustig kon nalezen.

Hoe heb je je kennismakingsgesprek met Brainconsultant ervaren?

Ik heb het kennismakingsgesprek positief ervaren. Het feit dat Marc veel over zichzelf heeft verteld zowel werk- en privé gerelateerd vind ik positief, daardoor kreeg ik een goed beeld van de persoon die het brein achter Brainconsultant is. Ik kreeg ook de tijd om mezelf voor te stellen. De procedures werden goed uitgelegd en ging daardoor ook goed geïnformeerd weer naar huis.

Hoe vond je de begeleiding van Brainconsultant in het sollicitatieproces?

Ik vond de begeleiding erg goed! Alles is goed uitgelegd en in de voorbereidingen naar het gesprek toe belde Marc mij geregeld op om mij van tips en tricks te voorzien. Hierdoor kon ik mijzelf goed voorbereiden en was ik op een bepaalde manier gerust gesteld. Na de gesprekken werd ik goed op de hoogte gehouden van het proces.

Hoe is het binnen het bedrijf waar je werkt om gedetacheerd te zijn?

Ik heb het enorm naar mijn zin bij de Hanzehogeschool! Ik werk in een heel leuk team. We hebben veel lol en iedereen is zeer hulpvaardig. Ik ben heel leuk ontvangen en voelde mij direct op mijn gemak. Dit is voor mij enorm belangrijk aangezien het altijd spannend is om een nieuwe uitdaging aan te gaan in een nieuwe omgeving. De overstap van de commerciële wereld naar een semioverheidsinstelling is wel erg wennen! De Hanzehogeschool is een enorme grote organisatie dus daar liggen genoeg uitdagingen om mee te dealen en te leren!

Hoe lang ben je al gedetacheerd?

Ik ben inmiddels 2 maanden gedetacheerd.

Wat voor voordelen ervaar je aan Brainconsultant?
  • Persoonlijke benadering;
  • Meedenkend en meelevend;
  • Geïnteresseerd.

Brainconsultant is een leuk bureau waar je je snel op gemak voelt en ze echt de tijd nemen om jou te leren kennen en luisteren naar jouw wensen. Ik ben een gevoelsmens en een positieve eerste indruk is voor mij heel erg belangrijk. De begeleiding in het hele traject is super! Vlak voor de gesprekken wordt er nog eventjes contact met je opgenomen om te kijken hoe en gaat met de voorbereidingen, of er punten zijn waar je tegen aanloopt en om je natuurlijk succes te wensen. De communicatie verloopt informeel waardoor ik geen drempels ervaar. Wie wordt onze volgende professional in beeld? Stay tuned.

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: Professional in beeld – Harriët Bijker