Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Voorbeeld Sollicitatiebrief: tips om indruk te maken op je nieuwe werkgever

Artikel over: Voorbeeld Sollicitatiebrief

Een sollicitatiebrief is een essentieel onderdeel van het sollicitatieproces. Het stelt je in staat om jezelf te presenteren aan potentiële werkgevers en je interesse in een specifieke functie kenbaar te maken. Het schrijven van een overtuigende sollicitatiebrief kan echter een uitdagende taak zijn. Daarom bieden we je in dit artikel een voorbeeld sollicitatiebrief en enkele nuttige tips om indruk te maken op werkgevers en je kansen op een sollicitatiegesprek te vergroten.

Voorbeeld Sollicitatiebrief

Geachte [naam van de ontvanger],

Met veel enthousiasme stuur ik u mijn sollicitatie voor de functie van [functietitel]. Ik ben erg geïnteresseerd in deze functie bij [naam van het bedrijf] en de mogelijkheid om mijn vaardigheden en ervaring verder te ontwikkelen.

Ik ben afgestudeerd aan [naam van de universiteit] met een graad in [relevante studierichting]. Tijdens mijn studie heb ik me gespecialiseerd in [relevante specialisatie] en heb ik waardevolle kennis opgedaan over [noem enkele relevante onderwerpen]. Mijn stage bij [naam van het bedrijf/stageplaats] heeft me in staat gesteld om praktische ervaring op te doen in [noem specifieke taken of projecten].

Daarnaast heb ik sterke vaardigheden ontwikkeld op het gebied van [noem relevante vaardigheden], waaronder uitstekende communicatievaardigheden, probleemoplossend vermogen en het vermogen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken. Ik ben ook bedreven in het gebruik van [noem relevante software of tools]. Ik ben ervan overtuigd dat deze vaardigheden en mijn passie voor [noem relevant vakgebied] me een waardevolle aanwinst maken voor het team van [naam van het bedrijf].

Wat [naam van het bedrijf] voor mij onderscheidt, is de toewijding aan [noem een specifiek aspect of waarde van het bedrijf]. Ik ben onder de indruk van de [noem een recente prestatie of initiatief van het bedrijf] en ik ben enthousiast over de mogelijkheid om mijn bijdrage te leveren aan de voortdurende groei en succes van het bedrijf.

Graag zou ik de gelegenheid willen krijgen om mijn enthousiasme verder toe te lichten in een persoonlijk gesprek. U kunt contact met mij opnemen via de bovenstaande contactgegevens.

Ik dank u voor uw tijd en overweging. Ik kijk ernaar uit om van u te horen en hoop de mogelijkheid te krijgen om mijn sollicitatie verder toe te lichten.

Tips

Pas de brief aan: Zorg ervoor dat je de sollicitatiebrief aanpast aan de specifieke functie en het bedrijf waarvoor je solliciteert. Personaliseer de inhoud en benadruk hoe jouw vaardigheden en ervaring relevant zijn voor de functie.

Wees beknopt en overtuigend: Houd de brief kort en krachtig, bij voorkeur niet langer dan één pagina. Focus op de meest relevante informatie en gebruik duidelijke en overtuigende taal om je punt over te brengen.

Onderstreep je prestaties: Gebruik concrete voorbeelden om je prestaties en vaardigheden te illustreren. Werkgevers zijn geïnteresseerd in wat je hebt bereikt en hoe je waarde kunt toevoegen aan hun organisatie.

Toon je enthousiasme: Laat je enthousiasme voor de functie en het bedrijf doorschemeren. Werkgevers willen zien dat je oprecht geïnteresseerd bent en gemotiveerd om bij te dragen aan hun succes. Laat ook zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf, dit laat zien dat je voorbereid te werk gaat en dat je oprecht geïnteresseerd bent.

Controleer en bewerk: Zorg ervoor dat je de sollicitatiebrief zorgvuldig controleert op grammaticale fouten en spelfouten. Vraag indien mogelijk ook iemand anders om de brief te lezen en feedback te geven.

Veel succes!

Met dit voorbeeld van een sollicitatiebrief en de bijbehorende tips ben je goed uitgerust om een sterke sollicitatiebrief te schrijven. Onthoud dat een goed geschreven sollicitatiebrief je kansen op het verkrijgen van een sollicitatiegesprek aanzienlijk kan vergroten. Veel succes met je sollicitatie!


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina!

Heb je een vraag over een vacature of over een artikel? Neem gerust contact met ons op via 050-211 0717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!

Artikel over: Voorbeeld Sollicitatiebrief
Auteur: Morris van Santen

Neem ook een kijkje bij onze partners:
HBO IT Talents | ICT
MCPHoreca | Horeca