Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP’ers) zijn een groot deel in de arbeidsmarkt. Echter, een van de grootste zorgen voor veel ZZP’ers is het ontbreken van een vangnet bij arbeidsongeschiktheid. Dit gebrek aan bescherming kan leiden tot financiële instabiliteit en stressvolle situaties. Nu is er sprake van een een nieuw regels op de arbeidsmarkt, waaronder de regel dat ze zich verplicht moeten laten verzekeren voor arbeidsongeschiktheid.

Wat is de nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers?

De nieuwe AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) is een verzekeringsproduct dat speciaal is ontworpen om zelfstandige ondernemers te beschermen tegen inkomensverlies als gevolg van arbeidsongeschiktheid. In Nederland hebben we ruim 1,2 miljoen ZZP’ers en hiervan is maar een vijfde deel verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid.

Veel ZZP’ers zijn tegen de verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering. Als dit er dan toch komt, willen zij graag de kans om vrijstelling hiervoor aan te vragen. De reden dat ze erop tegen zijn is omdat het hen geld gaat kosten. Naar verwachting zijn die kosten zo’n 8 procent van het inkomen, met een maximum 200 euro. Dat bedrag is fiscaal aftrekbaar.

Toch zitten er ook zeker voordelen aan. Zo kunnen ZZP’ers met gemoedsrust werken, wetende dat ze een vangnet hebben in geval van arbeidsongeschiktheid. Het stelt hen in staat om hun financiële verplichtingen na te komen en hun bedrijf draaiende te houden.

Kenmerken van de nieuwe AOV

  1. Flexibiliteit: De nieuwe AOV voor ZZP’ers biedt flexibele opties, zodat zelfstandige ondernemers een verzekering op maat kunnen kiezen die past bij hun specifieke behoeften en financiële situatie.
  2. Uitkering bij arbeidsongeschiktheid: In geval van arbeidsongeschiktheid zal de verzekering een maandelijkse uitkering bieden.
  3. Re-integratieondersteuning: De nieuwe AOV biedt niet alleen financiële ondersteuning, maar ook begeleiding en re-integratiediensten om ZZP’ers te helpen bij hun terugkeer naar werk.
  4. Betaalbaarheid: Een van de belangrijkste zorgen van ZZP’ers bij het overwegen van een AOV is de betaalbaarheid. De nieuwe AOV is ontwikkeld met het oog op de financiële situatie en biedt verschillende prijspakketten en opties om aan diverse budgetten te voldoen.

Auteur: Morris van Santen
Artikel over: Nieuwe arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers

Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere artikelen? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina!
Heb je een vraag over een artikel of vacature of wil je ons om een andere reden spreken? Neem gerust contact met ons op via 050 211 0717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je.

Neem ook een kijkje op de website van onze partners:
HBO IT Talents | ICT
MCPHoreca | Horeca