Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Uitzenden: Hoe werkt het?

Uitzenden biedt veel voordelen, voor zowel werkgevers als werknemers. Met de arbeidsmarkt die constant veranderd, is je laten inschrijven bij een uitzendbureau zo’n slecht idee nog niet. In dit artikel zullen we je vertellen wat uitzenden precies inhoudt, en hoe je je kan inschrijven.

Wat is uitzenden?

Uitzenden, ook wel bekend als uitzendwerk of tijdelijk werk, is een arbeidsregeling waarbij een externe partij, meestal een uitzendbureau, werknemers ter beschikking stelt aan een organisatie of werkgever voor een bepaalde periode. De uitzendkracht komt officieel in dienst bij het uitzendbureau, maar werkt feitelijk onder toezicht en leiding van de opdrachtgever.

Bij uitzenden wordt er een driehoeksrelatie gevormd tussen de uitzendkracht, het uitzendbureau en de opdrachtgever. Het uitzendbureau fungeert als de formele werkgever en is verantwoordelijk voor het werven, selecteren, contracteren en betalen van de uitzendkrachten.

De voordelen

In het artikel ”Waarom kiezen voor een uitzendbureau een slimme zet is”, hebben we de voordelen wat uitgebreider op een rijtje gezet.

Flexibiliteit: Uitzenden biedt werkgevers flexibiliteit in hun personeelsbeheer. Ze kunnen snel reageren op schommelingen in de vraag naar arbeid, seizoensgebonden drukte, speciale projecten of onverwachte gebeurtenissen.

Flexibele opstap voor werknemers: Uitzenden kan een waardevolle opstap zijn voor werknemers naar vast werk. Het stelt hen in staat om werkervaring op te doen, vaardigheden te ontwikkelen en professionele contacten te leggen.

Werk wordt voor je gedaan: Voor zowel werkgevers als werknemers, wordt het meeste werk voor je gedaan door het uitzendbureau. Het meeste werk kan je uit handen geven.

Groot netwerk: Uitzendbureaus hebben vaak een groot netwerk aan bedrijven en beschikbare functies, waardoor werknemers snel weer aan de slag kunnen in het gewenste vakgebied.

Hoe schrijf je je in?

Om je in te schrijven bij een uitzendbureau moet je een aantal stappen volgen. Bij elk uitzendbureau gaat het net een beetje anders, maar wij zullen je vertellen hoe je je bij ons kan inschrijven!

Hieronder zie je een inschrijfformulier. Hier kan je jouw gegevens invullen die wij vervolgens ontvangen via de mail. Wij richten ons vooral op banen in de Finance en ICT, dus schrijf je in als dit de branche is waar jij een baan in zoekt! We zullen dan jouw gegevens invoeren in onze database. Via hier kunnen we jou op de hoogte houden van vacatures die passen bij jouw werk interesses en jou uitnodigen als we een vacature hebben die aansluit bij jouw CV.

Heb je een al een vacature gezien op onze vacaturepagina waarin jij geïnteresseerd bent? Dan kan je via daar solliciteren!


Heb je een vraag over dit artikel of wil je ons om een andere reden spreken? Neem gerust contact met ons op via 050-211 0717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!

Auteur: Morris van Santen
Artikel over: Uitzenden: Hoe werkt het?

Neem ook een kijkje op de website van onze partners:
HBO IT Talents | ICT
MCPHoreca | Horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *