Blik op ICT

Geschreven door: Joyce Morsink op 5 mei 2016

Door Joyce werd mij gevraagd om een stukje te schrijven over de ontwikkelingen op ICT gebied. Nou dat is me nogal wat, dé ontwikkelingen op ICT gebied. Lastig om een onderwerp te kiezen om over te schrijven; ethical hacking? De nieuwe VR brillen die overal opduiken? Of misschien toch dat leuke nieuwe project waar we bij Brainconsultant mee bezig zijn, nee dat kan nog niet. Misschien de volgende nieuwsbrief wel. Wat dan? Arbeidsmarktontwikkelingen gericht op het Noorden doen het altijd goed!

Arbeidsmarktontwikkelingen Groningen, Friesland en Drenthe

2016 is druk. Al vanaf januari dit jaar stromen de aanvragen binnen bij Brainconsultant; applicatiebeheerders, projectleiders, functioneel beheerders, Java ontwikkelaars (what else is new), process managers en ga zo maar door. Een hoop overheidsinstellingen te Assen, Groningen en Leeuwarden hebben weer een hoop verwachte inhuur dit jaar, ook nog eens mensen die niet makkelijk te vinden zijn. Maar ook het MKB zit zeker niet stil; vergeleken met vorig jaar is de vraag naar PHP en .NET ontwikkelaars gestegen en is het ook nog eens lastiger (in mijn ervaring) om deze mannen te vinden dan vorig jaar. En dan zijn er dit jaar nog de “bijzondere” aanvragen; een COBOL-programmeur voor Leeuwarden en een Lotus Domino consultant voor een bedrijf te Assen. Talen/technieken die beide ouder zijn dan ik, genoeg uitdaging dus! Of het gelukt is? De COBOL aanvraag heb ik helaas aan me voorbij moeten laten gaan, de Lotus Domino consultant is wel geplaatst!

Keertje afspreken?

Van 12 mei tot 21 mei ga ik er even tussenuit op vakantie, zodra ik weer terug in Nederland ben stort ik me weer op mijn werk als Recruitment Consultant met nieuwe en bestaande aanvragen. Graag kom ik dan ook contact met ICT-ers die goed in hun werk zijn en het leuk vinden wat ze doen. Verder verwacht ik concreet een hoop aanvragen te krijgen voor: PHP/Java/.NET ontwikkelaars en APEX/ Blueriq/Cloud specialisten. Mocht je zelf ICT-er in Noord Nederland zijn en zin hebben om een keer af te spreken, schrijf je dan in via onze website (naam, emailadres en Linkedin profiel) en je krijgt van mij een uitnodiging!

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30