Sollicitatieblunders: Maak deze niet!

Geschreven door: Mauro op 17 september 2020

Veel mensen weten prima hoe ze voor de dag moeten komen wanneer het aankomt op een sollicitatiegesprek, toch lees je nog geregeld over mensen die de plank flink misslaan en sollicitatieblunders begaan.

Hier vanuit Brainconsultant nogmaals een paar sollicitatieblunders op een rijtje zodat jij wel weet hoe het moet (als je dat nog niet wist).  

Online Imago 

Voordat je überhaupt gaat solliciteren is het handig om eens even een kijkje te nemen wat er online allemaal te vinden is over jou. Wanneer je niet wilt dat je complete priveleven zichtbaar is, zet dan je sociale profielen op slot en niet op openbaar zodat iedereen erbij kan. Je kan er de klok op zetten dat men eerst een beetje online profiling gaat doen 

Een lakse houding aannemen 

Een veel gemaakte sollicitatieblunder is het onderuit gezakt zitten. Het kan heerlijk zijn, vooral als de recruiter je nog een theetje of koffie heeft ingeschonken, misschien zelfs met een koekje erbij. Toch is het aan te raden een actieve zithouding aan te nemen. Op deze manier kom je geïnteresseerd over op de persoon die de sollicitatie afneemt en lijk je niet op een lui persoon die het toch niks kan schelen. 

Veels te vroeg of te laat komen 

Dat te laat komen op een afspraak niet gewenst is weet bijna iedereen wel, maar veel te vroeg aankomen geeft ook een raar beeld. Ben je twintig minuten te vroeg wacht dan even ergens anders en kom maximaal tien tot vijf minuten eerder aan dan de afgesproken tijd.  

Sta je onverhoopt in een file of kom je door overmacht te laat? Bel dan even (handsfree) en laat weten hoe de situatie zit. Het uitleggen van de situatie maakt een betere indruk dan helemaal niks van je te laten horen of vijf of tien minuten te laat te komen onder het mom, ach het zijn maar vijf minuten.  

Te weinig over het bedrijf weten 

Veel bedrijven hebben een jaarverslag deze kan je gewoon opzoeken via Google en even doornemen. Hier staan plannen in voor het komende jaar en bereikte doelen van het afgelopen jaar. Wanneer een bedrijf geen jaarverslag heeft kijk dan even op hun website en sociale media om voldoende te weten te komen over het bedrijf en al hun activiteiten.  

Onverzorgd uiterlijk 

Kleding maakt de man luidt een oud gezegde dat ook prima toepasbaar is op vrouwen, dus bij deze: kleding maakt de vrouw. Zorg ervoor dat je baard, wanneer je die hebt, netjes is of helemaal geschoren is. Zorg dat je haar fatsoenlijk zit en dat je kleding schoon is en jij niet geurig bent in de negatieve zin, kortom: Stay fresh!  

Het voorkomen van deze sollicitatieblunders lijkt misschien makkelijk, maar toch gaat het nog oh zo vaak fout. LET ER OP!

Ben je op zoek naar een leuke functie?

Blijf dan op de hoogte en mis onze nieuwste artikelen en vacatures niet! 

Ons persoonlijk spreken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of  info@brainconsultant.nl.  We maken graag kennis met je!

Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30