Tips voor je CV - Brainconsultant

Tips voor je CV

Geschreven door: Joyce Morsink op 5 februari 2016

Tips voor je CV

Personeelsmanagers besteden gemiddeld 6 seconden aan het bekijken van jouw cv. In dit korte tijdsbestek bepalen ze of jij de geschikte kandidaat bent of niet. Daarom is het belangrijk dat je hun tijd niet verspilt. Maar waar kijken ze nou precies naar?

Ze kijken in die korte tijd naar je;

  • naam,
  • huidige of laatste functie (begin-en eventuele einddatum daarvan)
  • de functie ervoor
  • opleiding

Het is daarom heel belangrijk dat je je CV overzichtelijk maakt. Wanneer je CV niet overzichtelijk is, zullen ze nog minder tijd besteden om erna te kijken.

Om je CV overzichtelijk te maken, zorg je dat je je CV logisch opbouwt. Gebruik vooral geen beeldmateriaal, dit belemmert het analytisch vermogen. Dus blijf vooral bij de feiten. Ook bullet-points zijn handig.

Waar kijkt Brainconsultant naar?

Wij screenen CV’s natuurlijk wat uitgebreider dan de meeste personeelsmanagers doen. De harde eisen van de vacatures zijn voor ons het meest belangrijkst, omdat je hiermee zorgt voor een goede match. Zorg dus dat je daaraan voldoet. Ook kijken wij naar de uitstraling van het CV en of er daadwerkelijk moeite in gestopt is. Wat ons ook vaak opvalt is dat de relevante werkervaringen niet op de goede volgorde van tijd staan. Zorg dus dat je hierop let.

Je kunt ons altijd benaderen met vragen omtrent je CV, wij staan voor je klaar!

Bron: https://www.intermediair.nl/sites/default/files/eye-tracking-recruiters-cv.jpg?
Copyright © Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30