Tips voor je CV

Geschreven door: Joyce Morsink op 5 februari 2016

Tips voor je CV

Personeelsmanagers besteden gemiddeld 6 seconden aan het bekijken van jouw cv. In dit korte tijdsbestek bepalen ze of jij de geschikte kandidaat bent of niet. Daarom is het belangrijk dat je hun tijd niet verspilt. Maar waar kijken ze nou precies naar?

Ze kijken in die korte tijd naar je;

  • naam,
  • huidige of laatste functie (begin-en eventuele einddatum daarvan)
  • de functie ervoor
  • opleiding

Het is daarom heel belangrijk dat je je CV overzichtelijk maakt. Wanneer je CV niet overzichtelijk is, zullen ze nog minder tijd besteden om erna te kijken.

Om je CV overzichtelijk te maken, zorg je dat je je CV logisch opbouwt. Gebruik vooral geen beeldmateriaal, dit belemmert het analytisch vermogen. Dus blijf vooral bij de feiten. Ook bullet-points zijn handig.

Waar kijkt Brainconsultant naar?

Wij screenen CV’s natuurlijk wat uitgebreider dan de meeste personeelsmanagers doen. De harde eisen van de vacatures zijn voor ons het meest belangrijkst, omdat je hiermee zorgt voor een goede match. Zorg dus dat je daaraan voldoet. Ook kijken wij naar de uitstraling van het CV en of er daadwerkelijk moeite in gestopt is. Wat ons ook vaak opvalt is dat de relevante werkervaringen niet op de goede volgorde van tijd staan. Zorg dus dat je hierop let.

Je kunt ons altijd benaderen met vragen omtrent je CV, wij staan voor je klaar!

Bron: https://www.intermediair.nl/sites/default/files/eye-tracking-recruiters-cv.jpg?
Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30