Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

5 tips voor het zoeken van een stage 2022

5 tips voor het zoeken van een stage 2022

Van de week mochten wij (Marc & Wouter) met alle plezier staan op de Stage, Netwerk & Banen markt in het FC Groningen stadion. Een geslaagde dag! Veel eerste jaars studenten van het Alfa-college die naar ons toe zijn gekomen voor leuke en interessante vragen. Namens iedereen die bij ons is gekomen, bedankt! Hierbij 5 handige tips voor zoeken naar een stage 2022:

Gebruik maken van je netwerk

Het gebruik maken van je netwerk is een van de beste manieren van het vinden naar een stage in 2022. Door te netwerken kom je in aanraking met interessante personen. Er zijn mogelijkheden personen te ontmoeten die werkzaam zijn in de branche die jij interessant vindt. Hij of zij kan jou in contact brengen met bedrijven die op zoek zijn naar stagiairs. Zorg er dan ook ten aller tijden voor dat je LinkedIn profiel up-to-date is, altijd handig!

Op tijd beginnen

Begin op tijd met solliciteren! Dan heb je kans om de leukste vacatures van mooie bedrijven tegen te komen. De vacatures komen meestal 2-3 maanden voor aanvang van de stageperiodes al open. Daarnaast is het zoeken van een stage een lang proces. Zie je nog geen vacature staan? Schrijf een open sollicitatie. Nee heb je, ja kan je krijgen!

Maak gebruik van je opleiding

Meestal benaderen bedrijven zelf universiteiten en hogescholen om stages aan te bieden. Kijk goed of hier een stage bij zit die jou echt bij jou past. Het grote voordeel is dat jouw opleiding al bekend is met de organisatie en dit dus sowieso aansluit bij jouw studie. Ook is het slim om mede-studenten te vragen waar zij stage gelopen hebben.

Opzetten CV

Om bij jou droomstage te komen is het van belang dat je een goede motivatiebrief & CV opzet.

Stagemiddelaars

Het zoeken naar een stage hoeft niet moeilijk te zijn, want er zijn diverse mogelijkheden om aan een stage te komen. Het is echter belangrijk dat je gericht op zoek gaat. Hierbij kan een stagemiddelaar goed helpen! Voor stages in Nederland is deze hulp vrijwel altijd gratis voor de student.

Heb je een vraag over het zoeken naar een stage? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op en we zullen je alle ins-en outs erover vertellen! Ons persoonlijk spreken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of  stage@brainconsultant.nl.  We maken graag kennis met je!

Wil je een kijkje nemen bij een van onze partners? Dat kan ook!

ICT – HBO IT Talents Horeca – MCPhoreca

Artikel over: Stage, Netwerk & banen markt

Auteur: Wouter Appelo