[layerslider id=”3″]

Tips voor je CV

Omdat we allemaal op willen vallen.


Zodra duidelijk wordt dat je binnenkort weer beschikbaar bent op de arbeidsmarkt, is het tijd om je CV aan te passen.
Waar moet je op dat moment rekening mee houden?

Twee belangrijke punten

1) Je CV is jouw verkoopverhaal. Maak het daarom persoonlijk, aantrekkelijk en transparant. Jouw nieuwe werkgever wil weten wie je bent.

2) Lieg nooit op je CV. Je kans op die ene leuke baan verdwijnt samen met je betrouwbaarheid. Daarnaast heb je te maken met een redelijk klein speelveld, waar de meeste (HR-) professionals elkaar kennen.

Een paar tips:

1) Wees beknopt, maar volledig.

2) Maak gebruik van bullets voor de leesbaarheid en ga niet te diep in op de details, maar wees niet bang om volledig te zijn over jouw aandeel in het realiseren van de doelstelling. Maak gebruik van de ruimte die je nodig  hebt.

3) ICT’ers mogen meer ruimte gebruiken om uit te weiden over de specifieke IT-component van het werkverleden. Maak een matrix van de talen, applicaties en methodieken en geef hierbij aan wat je ervaringsniveau is.

Op deze manier kan de HR-medewerker wijs worden uit je aanbod en vergelijken met de vacature.

Wees ook niet bang om gebruik te maken van de moderne techniek. Als jij bijvoorbeeld op een beurs staat te praten met een potentiële werkgever, stuur dan direct met behulp van je smartphone je CV naar hem toe. Het is je verkoop-instrument, je brochure. Zorg er dus voor dat het klopt en dat je het aanbiedt aan de mensen die ertoe doen.

[layerslider id=”3″]

Copyright © 2022 Brainconsultant

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30