Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Waarom een gespecialiseerd werving & selectie bureau?

gespecialiseerd werving

Waarom een gespecialiseerd werving & selectie bureau?

Gespecialiseerd werving

De meest effectieve manier om het beste Finance en IT personeel in te huren, is door een geweldig werving & selectie bureau in te schakelen. Jobboards en LinkedIn zijn goede manieren om een ​​breed scala aan potentiële werknemers te vinden, maar om de beste medewerkers in te huren heeft u de hulp van een gespecialiseerd werving & selectie bureau nodig! 

Een gespecialiseerd werving & selectie bureau: Waarom?

Brainconsultant is opgericht in het jaar 2010 en is een specialist op het gebied van werving en selectie van IT & Finance personeel in het Noorden van Nederland. Brainconsultant werkt met een klein team van 2 tot 3 recruiters en dat is een bewuste keuze. Hierdoor kunnen we werken voor een selectief aantal opdrachten, krijgen de opdrachtgevers en de IT & Finance professionals de aandacht die ze verdienen en bieden we altijd de kwaliteit die wordt verlangt.

Maar waarom zou je de werving & selectie laten doen door een gespecialiseerd bureau? Hieronder hebben wij de grootste voordelen opgesomd ten opzichte van niet-niche bureaus.

Bespaar tijd en geld 

Het gebruik van een wervingsbureau zoals Brainconsultant  is sneller dan intern inhuren en bespaart jouw bedrijf tijd en geld. Wij verzamelen en beoordelen cv’s, controleren referenties en filteren getalenteerde werkzoekenden met behulp van de beste interviewtechnieken, zodat bedrijven dit niet meer hoeven te doen. 

Als er bijvoorbeeld een goede relatie met ons wordt opgebouwd zullen we als bureau zijnde jouw bedrijf en doelen beter begrijpen. Hierdoor zullen we de juiste mensen op een tijdige, kosteneffectieve manier aannemen. 

Expertise in de markt 

Een goed werving & selectie bureau biedt gespecialiseerde recruiters voor specifieke branches, in ons geval voor IT & FINANCE.  Onze recruiters kennen de arbeidsmarkt en jouw vakgebied van top tot teen. Bovendien hebben we de beschikking tot een groot netwerk en zorgen we ervoor dat jij de baan vindt die bij jouw past. 

 Je kunt je dus het beste inschrijven bij een bureau dat zich volledig op jouw vakgebied richt. 

Daarnaast garanderen wij als Brainconsultant zijnde dat we de branches IT & FINANCE beter kennen dan ieder ander en zullen wij branche specifieke kennis bieden van markttrends, salarisniveaus en de vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in uw branche.  

Kandidaten van hogere kwaliteit 

Veel bedrijven en organisaties hebben moeite om het profiel van de gezochte medewerker scherp te krijgen. Tegelijkertijd vinden veel kandidaten het moeilijk om hun skills te benoemen. De professionals van Brainconsultant vragen door, aan beide kanten. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in jouw ambities, interesses en competenties. Op die manier komen de ultieme matches tot stand. 

Het inschakelen van een gespecialiseerd werving & selectiebureau zal  de kwaliteit van kandidaten in jouw wervingsproces verbeteren. Werving & selectiebureaus als Brainconsultant hebben een grote talentenpool met reeds vooraf gescreende en vooraf gerefereerde kandidaten. Het betekent dat je alleen te maken krijgt met kandidaten die zorgvuldig worden beoordeeld en doorgelicht.  

Trouwens, dit soort bureaus zijn experts in de kandidaat- selectie. Onze recruiters zijn professioneel opgeleid om kandidaten te beoordelen.  Ze gebruiken best-practice-methoden om echte experts te onderscheiden van ‘goed geïnterviewden’.  Ze hebben ook een enorme ervaring waar je van kunt profiteren. 

Persoonlijke aandacht en begeleiding  


Bij Brainconsultant heb je te maken met enorm veel persoonlijk contact en word je continu op de hoogte gehouden van de relevante ontwikkelingen. Onze recruiters zien dagelijks veel cv’s voorbij komen. Ze weten waarnaar gekeken wordt bij het beoordelen van een cv en geven je tips over hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Ook bieden ze hulp tijdens het sollicitatietraject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het voorbereiden van een sollicitatiegesprek en de evaluatie daarvan. 

Wil je meer weten over werving & selectie? Blijf dan op de hoogte en mis onze nieuwste artikelen niet!     
   

Ons persoonlijk spreken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je! 

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: Werving & selectie van IT & Finance personeel