Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

HR-abonnementen voor MKB bedrijven

Ondernemers van een kleine organisatie krijgen heel wat op hun bord. Van het bepalen van de strategie tot het aansturen van de medewerkers. Vaak zie je dat de financiële administratie of de ICT nog wel eens uitbesteed wordt, maar personeelszaken ho maar. Ondernemers vergissen zich vaak dat het in dienst hebben van personeel heel wat werk en verantwoordelijkheid met zich meebrengt.   

Hoe voorkom je dit nou dan als ondernemer? Je hoort steeds vaker de HR-abonnementen voor MKB bedrijven voorbij komen, maar wat is dit nou? Een HR-abonnementen voor MKB bedrijven is buitengewoon geschikt voor (kleine) organisaties in het MKB Segment van 1 tot 50 medewerkers. Wat opvalt is dat veel (kleine) Mkb’ers niet of nauwelijks beschikking hebben over een HR specialist. Redenen hiervoor zijn dat organisaties simpelweg gewoon te klein zijn of de financiële middelen niet hebben om een HR-specialist in dienst te hebben. Daarnaast kunnen ondernemers lastig inschatten wat voor de ondersteuning in hun bedrijf raadzaam is en wat nou echt de meerwaarde en het onderscheidende vermogen is van een modern en efficiënt personeelsbeleid. 

HR-abonnementen voor MKB bedrijven

Door gebruik te maken van een HR-abonnementen voor MKB bedrijven zijn de HR-zaken goed geregeld en heb je altijd de aanvullende kennis en expertise in huis met actuele vakkennis en gedegen praktijkervaring. Hieronder heb ik de voordelen van zo’n HR-abonnement voor MKB bedrijven nog eens geschetst: 

  • Flexibel  – Een HR Expert op de momenten wanneer u hulp nodig hebt 
  • Vast bedrag per maand – Dus geen verrassingen achteraf 
  • Vaste contactpersoon – Snel schakelen met een vaste HR Expert die met u meegroeit en uw organisatie kent 
  • Extra capaciteit – Extra capaciteit zonder iemand in dienst te nemen 
  • Deskundigheid – Alle HR kennis en expertise binnen handbereik 
  • Kostenbesparing – U bespaart op een vaste HR-medewerker 

Naast deze voordelen is één van de beste dingen van het hebben van een HR-abonnement voor MKB-bedrijven dat er simpelweg geen limiet is op het bereik van HR-onderwerpen die men kan bespreken. Ze kunnen variëren van wervingsgesprekken tot problemen met prestatieverbetering tot strategieën voor het vertrek van een medewerker uit de organisatie. 

Dus zit jij als ondernemer van een kleine organisatie in de knoop met je personeelszaken of wil jij gewoon geen omkijken meer hebben naar HR-zaken. Dan zijn de HR-abonnementen voor MKB-bedrijven zeker het overwegen waard!

Auteur: Mauro Cardinaal