Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Onderzoek in samenwerking met Pro Memorie

Onderzoek Pro Memorie

In samenwerking met studievereniging voor accountancy & controlling studenten ‘Pro Memorie’ hebben wij onderzoek gedaan naar voorkeur van studenten qua regio om te gaan werken. Ook is er gevraagd aan reeds werkenden waar zij zich hebben gevestigd. Totaal hebben 101 studenten mee gedaan aan het onderzoek.

Beide partijen waren benieuwd naar waar universitaire studenten gaan en willen werken na hun studie. Gaan ze vooral naar het Westen of blijven ze toch in het Noorden? En welke redenen hebben ze daarvoor? Samen met Pro Memorie hadden we verwacht dat vrijwel de meeste studenten naar het Westen trekken. Vooral omdat daar de grote multinationals lokken en zich betere baankansen voordoen.

Uitkomsten

De uitkomsten waren verrassend. 27 procent van de accountancy & controlling studenten weet zeker dat ze in Noord-Nederland willen gaan werken. Dat het Noorden een kleinere economie heeft dan de Randstad speelt voor een redelijk aantal studenten dus niet mee. 28 procent weet zeker dat ze gaan verhuizen. De voornaamste redenen zijn dan ook: betere baankansen, een bepaalde traineeship of internationale doorgroeimogelijkheden.

Voordelen

Kwantitatief is het aanbod in het Noorden kleiner, maar de concurrentie ook. Studenten vinden aantoonbaar snel een baan na een studie. Dit is een groot voordeel van het Noorden ten opzichte van het Westen.

Onderzoek Pro memorie brainconsultant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *