Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Blik op Wet werk en zekerheid

wet werk en zekerheid bainconsultant

Wet Werk en Zekerheid

Veel organisaties worstelen met de wet Werk en Zekerheid. Waarbij veel onwetendheid is over het strategisch inzetten van personeel en de mogelijkheden die er zijn op dit gebied. Vooral op het gebied van detachering is er veel onduidelijkheid bij het HR personeel of het management.

Per 1 juli 2015 heeft de Wet werk en zekerheid (Wwz) ervoor gezorgd dat personeel met tijdelijke contracten meer rechten krijgen en het ontslagrecht eerlijker wordt. Er waren te grote verschillen in de behandeling van werknemers met vaste en tijdelijke contracten. Tijdelijke werknemers hebben nu aanspraak op een vast contract na twee jaar. De tussenpoos is nu gezet op 6 maanden.

Met de invoering van de wet Werk en Zekerheid hebben er ook veranderingen in de detachering- en uitzendwereld plaats gevonden. Nog steeds mogen wij in 1,5 jaar (Fase A – CAO ABU) onbepaald aantal contracten aanbieden zonder dat daar een contract voor onbepaalde tijd uit ontstaat. Na 1,5 jaar mogen wij 6 contracten over een duur van 4 jaar uitschrijven (Fase B – CAO ABU). Daarna ontstaat er een contract onbepaalde tijd bij het uitzend- of detacheringsbureau.

Met andere woorden, wilt u een projectorganisatie opzetten dan is het verstandig om de werknemers via een detachering of uitzendbureau te laten verlopen.

Wil je meer weten over dit onderwerp? Mail dan naar: marc.ligeon@brainconsultant.nl of bel naar 050-211 07 17.

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: Blik op Wet werk en zekerheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *