Business Controller

HBO, Groningen

Ondersteuning bij het implementeren van projectplan

Opdrachtomschrijving

Op dit moment verstrekt de accountant een controleverklaring met een oordeel inzake getrouwheid en rechtmatigheid bij gemeenten. Zowel op het vlak van getrouwheid als rechtmatigheid heeft onze opdrachtgever bij de jaarrekening 2019 een goedkeurende verklaring gekregen. Door een wetswijziging moet het college van B&W vanaf het boekjaar 2021 zelf een rechtmatigheidsverklaring afgeven bij de jaarrekening. De komende periode zal hiervoor een plan van aanpak worden opgesteld, waarna een projectmatige implementatie volgt.

Hoofdtaak

-U stelt een projectplan op voor de overgang van de verantwoordelijkheid van rechtmatigheid naar het college en implementeert het projectplan.

Overige taken

-U adviseert over en begeleid systeem- en gegevensgerichte interne controles. Uw belangrijkste aandachtsgebieden zijn belastingen, leges en de gemeentelijke kredietbank.
-U stelt taakgerichte rapporten op en toetst de kwaliteit van de teamproducten en doet verbetervoorstellen.
-U adviseert over de inrichting en de kwaliteit van de administratieve organisatie
-U bent sparringpartner voor het realiseren van het controlmechanisme door meedenken, vooruitkijken en volgen van de bewegingen in de gemeente.

Eisen

Harde eisen
- U heeft aantoonbaar recente werkervaring als business controller in een middel grote gemeente.
- U heeft succesvol een relevante hbo/wo opleiding afgerond en bent in het bezit van een PRINCE2 certificaat. Graag een kopie van beide uploaden bij uw sollicitatie

Wensen
- U heeft als businesscontroller ervaring met het opstellen van een plan van aanpak inclusief de implementatie daarvan. Opgedane ervaring met het onderbrengen van de rechtmatigheidsverantwoording bij het college is een pre.
- U heeft kennis van en recente ervaring met interne controles op het gebied van belastingen, leges en de gemeentelijke krediet bank.

Locatie: SLOCHTEREN


Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30