Senior Architect

WO (Academisch), GroningenRolomschrijving en taakafspraken
Data + tijden intakegesprekken (indien bekend): Week 45 en 46

Indien je op verder dan een uur reisafstand van de RDW woont dien je in je motivatie aan te geven hoe je met deze afstand om zal gaan.

Werkzaamheden, inclusief kennis- en ervaringsaspecten en competenties

De afdeling Advies & Architectuur (A&A) werkt voor zowel de divisie ICT als de gehele RDW en is verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden advies, architectuur en projectmanagement, inclusief de relevante nieuwe ontwikkelingen zowel op het gebied van ICT als op het gebied van vervoer- en transport gerelateerde bedrijfsprocessen en informatieketens. De afdeling A&A staat aan de lat voor het leveren van IT-advies aan de bedrijfsonderdelen binnen de RDW, het ontwikkelen van de ICT- architectuur, het geven van richting en kaders aan de eigen ICT-organisatie en het regisseren en uitvoeren van (grote) ICT- en toegewezen RDW brede projecten. Daarbij werken we continu samen met de business en de eigen serviceteams van de divisie.

Vrachtwagenheffing en Tijdelijke Tolheffing zijn twee grote complexe programma’s bij de RDW. De RDW realiseert hierin de voor haar, opgedragen en gemandateerde taken. Een belangrijke activiteit is invulling te geven aan IT, Applicatie & Data Architectuur, waarbij wordt aangesloten op de bestaande Business en de Solution Architectuur. Veel kennis en expertise hieromtrent is binnen de divisie ICT van de RDW aanwezig en gebundeld. Er is behoefte aan extra architectuur capaciteit die een bijdrage kan leveren aan het programma en de organisatie.

Als architect zorg je ervoor dat de juiste kaders voor de langere termijn worden opgesteld, uitgezet, ingericht en geborgd. Daarnaast draag je de architectuur uit binnen de programma’s en organisatie en ben je betrokken bij de realisatie. De architect heeft daarbij oog voor veranderkundige aspecten binnen de organisatie, en weet op een overtuigende manier met collega’s in gesprek te gaan en te verbinden op de beoogde koers.

Als architect ben je uitstekend in staat om je collega’s te motiveren en de balans te vinden tussen proces, inhoud en relatie. Met als doel gezamenlijk het beste resultaat op te leveren. Je bent gewend je weg te vinden binnen grote organisaties en weet je communicatie op de verschillende niveaus (van werkvloer tot directie) aan te passen. Je bent gedreven en beschikt over een sterke persoonlijkheid. Tot slot weet jij, door een sterk conceptueel vermogen, met gemak je visie om te zetten naar een werkbaar plan.

Functie-eisen:

Om in aanmerking te komen voor deze functie dien je aan de volgende functieeisen te voldoen: HBO/WO werk- en denkniveau; Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring als IT Architect. Je hebt kennis van informatievoorziening in de breedste zin des woords; Je hebt kennis van ondersteunende processen zoals accreditaties, contractmanagement, exploitatie, servicemanagement, bedrijfsondersteuning, test; Je stelt principes, modellen, richtlijnen en patronen op die het mogelijk maken oplossingen te ontwerpen die aan de requirements van de stakeholders voldoen; Je maakt architectuurbeschrijvingen bestaande uit modellen die de architectuur van toekomstige informatiesystemen visualiseren, beschrijft deze vanuit verschillende gezichtspunten, stelt de belanghebbenden in staat deze modellen op juistheid te beoordelen en een keuze te maken uit alternatieven; Je geeft een toelichting op de vastgestelde kaders (architectuur) aan projecten of veranderinitiatieven en ondersteunt bij het maken van impactanalyses en ontwerpbeslissingen; Je bent pro-actief, pragmatisch, innovatief, creatief, communicatief en durft de status quo te challengen; Je kunt een strategische dialoog voeren met beslissers; Je beweegt gemakkelijk op strategische, tactisch en operationeel niveau door de organisatie; Je hebt ervaring met het schrijven van PSA’s. Kennis van Servicemanagement, Archimate, Canonieke modellen en BPMN is een pre.

Competenties:

Denken en werken vanuit een visie en daarbij oog hebbend voor de dagelijkse praktijk; Goede communicatie en presentatievaardigheden; Klantgericht; Organisatiesensitiviteit, in staat om draagvlak te creëren, als schakel te fungeren tussen ICT en de bestuurlijke kant van de organisatie; Resultaat- en samenwerkingsgerichtheid;

Opdrachtbeschrijving

Zie hierboven. Het gaat om een tijdelijke aanvulling van de architecten binnen het programma Vrachtwagenheffing en Tijdelijke Tolheffing voor de divisie ICT. De opdracht wordt in onderling overleg nader bepaald, maar ligt op het verder uitwerken van de applicatie, data en it-architectuur.


Locatie: GRONINGEN


Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30