Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Sollicitatiebrief voorbeeld: tips om indruk te maken op je nieuwe werkgever (deel 2)

Artikel over: Sollicitatiebrief voorbeeld: tips om indruk te maken op je nieuwe werkgever (deel 2)

Onlangs hebben wij een artikel gepubliceerd over hoe je een goede sollicitatiebrief schrijft | Voorbeeld Sollicitatiebrief: tips om indruk te maken op je nieuwe werkgever |. Dit is een vervolg daarop. We laten je nog een voorbeeld zien en geven je nog meer tips, omdat wij denken dat je met de juiste sollicitatiebrief al een stapje dichterbij je nieuwe baan bent!

Sollicitatiebrief voorbeeld en tips

Geachte [Naam van de Ontvanger],

Met veel enthousiasme schrijf ik u deze sollicitatiebrief voor de functie van [Functietitel] bij [Bedrijfsnaam]. Terwijl ik mijn interesse in de positie wil uiten, wil ik ook de gelegenheid benutten om op een unieke manier mijn geschiktheid voor de functie te laten zien.

Begin met een pakkende openingszin: “Ik ben geen gewone sollicitant. Als een probleemoplosser met een creatieve mindset, ben ik ervan overtuigd dat ik de uitdagingen van de [Functietitel] bij [Bedrijfsnaam] op een unieke en effectieve manier kan aanpakken.”

Toon je kennis van het bedrijf: “Uw recente [prestatie / project / product] heeft mijn aandacht getrokken en ik vind het leuk om te zien hoe [Bedrijfsnaam] innovatie en groei stimuleert in de [branche]. Ik ben enthousiast over de mogelijkheid om bij te dragen aan dergelijke initiatieven.”

Voeg een creatieve bijlage toe: “Bijgevoegd vindt u een cv dat mijn loopbaan op een unieke manier illustreert. Ik hoop dat het uw aandacht zal trekken en een completer beeld zal geven van mijn potentieel als [Functietitel].”

Onderstreep je toegevoegde waarde: “Gedurende mijn loopbaan heb ik bewezen dat ik niet bang ben om mijn ideeën te delen en innovatieve oplossingen te vinden. Mijn ervaring in [specifieke ervaring / prestatie] stelt me in staat om bij te dragen aan [doelen / uitdagingen] bij [Bedrijfsnaam].”

Sluit af met een overtuigende call-to-action: “Ik kijk ernaar uit om mijn enthousiasme verder toe te lichten tijdens een persoonlijk gesprek. Ik stel het zeer op prijs als ik de kans krijg om deel uit te maken van het team bij [Bedrijfsnaam] en te werken aan spannende projecten die een positieve impact hebben.”

Met vriendelijke groet,

Door elementen toe te voegen die jou onderscheiden van andere sollicitanten, zoals een pakkende openingszin, kennis van het bedrijf, een creatieve bijlage, het benadrukken van je toegevoegde waarde en een overtuigende call-to-action, kun je een sollicitatiebrief creëren die opvalt bij werkgevers. Wij hopen dat je aan de hand van deze twee artikelen, een goede brief kan schrijven!


Vond je dit een interessant artikel en ben je benieuwd naar andere gerelateerde artikelen? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina!

Wil je ons graag spreken? Dat kan via 050-211 0717 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!

Artikel over: Sollicitatiebrief voorbeeld: tips om indruk te maken op je nieuwe werkgever (deel 2)
Auteur: Morris van Santen

Neem ook een kijkje op de website van onze partners:
HBO IT Talents | ICT
MCPHoreca | Horeca

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *