Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Betekenis detachering en vijf baanbrekende voordelen

Betekenis detachering

Vaak wordt het begrip detachering niet goed opgevat. Het wordt vaak vergeleken met het uitzenden van personeel. Maar niks is minder waar, de betekenis van detachering kan als volgt worden omschreven: Detacheren is het tijdelijk inhuren van een medewerker van een andere partij. Of het tijdelijk uitlenen van een werknemer aan een ander bedrijf. Het gebeurt al sinds jaar en dag dat bedrijven ervoor kiezen hun talenten te detacheren en deze aan verschillende opdrachten laten werken. Detachering wordt dan ook gezien als de perfecte werkvorm voor persoonlijke groei en ontwikkeling. 

Maar waarom zou je eigenlijk kiezen voor detachering? En wat zijn de voordelen van gedetacheerd worden?

Vijf baanbrekende voordelen van detacheren

We hebben een koppeling gemaakt van de voordelen van detacheren en hoe dit bij Brainconsultant in zijn werkt gaat.

Hieronder lees je er alles over!

Zekerheid en flexibiliteit: ‘Wel de lusten maar niet de lasten’  

Door detachering kom je in enkele jaren op veel plekken. Dit zorgt ervoor dat jouw werk erg veelzijdig is en jij in korte tijd veel werkervaring opdoet. Is het zekerheid waar je naartoe streeft? Ook dit is een optie bij detacheerders. Je kunt als professional een vast dienstverband aangaan met een bureau. Zo ben je zeker van een vast inkomen en kun je toch gaan voor afwisselend werk door tijdelijke opdrachten aan te nemen. 

Bij Brainconsultant wordt er bijvoorbeeld combinatie van flexibiliteit en zekerheid geboden. Een detacheringscontract wordt voor een x periode aangegaan waarnaar beide partijen zich overeenkomen.  De kunst van Brainconsultant is om mensen bij bedrijven te plaatsen die niet alleen voldoen aan het gevraagde functieprofiel, maar tevens passen binnen de bedrijfscultuur. Om deze optimale match te bereiken, hecht Brainconsultant er grote waarde aan om een persoon zelf kennis te laten maken met een organisatie en haar werkwijze. Aan de andere kant brengt Brainconsultant de vaardigheden, ambities en vooral karaktereigenschappen van haar kandidaten zo goed mogelijk in kaart door een uitgebreid intakegesprek en het altijd opvragen van referenties.  

Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling 

Ben je ambitieus en streef je ernaar om het beste uit jezelf te halen? Er wordt bij detachering ruimte gegeven voor je persoonlijke groei!

Bij Brainconsultant werk je met een professionele coach om je persoonlijke ontwikkeling vorm te geven en je competenties te verbeteren. We bieden ook beroepsgerichte trainingen en complete opleidingen aan. 

Groot netwerk van bedrijven 

Als gedetacheerde heb je binnen een mum van tijd een enorm netwerk opgebouwd. Een netwerk waar je in de toekomst nog veel profijt van kunt hebben. Naast het feit dat je een netwerk van specialisten om je heen bouwt, krijg je bij Brainconsultant ook de mogelijkheid om deel te nemen aan verschillende netwerkevenementen of kennis sessies. 

Persoonlijke begeleiding: ‘personal contact makes the difference’

Als je het over voordelen van detachering hebt mag dit punt zeker niet ontbreken. Een groot voordeel is namelijk dat je een vast contactpersoon hebt waar je met al je vragen bij terecht kan.

Persoonlijke begeleiding bij Brainconsultant staat dan ook hoog in het vaandel. Het is voor ons van enorm belang dat jij uiteindelijk jouw  ‘plekje’ op de arbeidsmarkt vindt en je daarin ook goed kunt ontwikkelen. En wil je dan toch nog een carriereswitch maken? Dan bekijken we gewoon opnieuw wat het beste bij jou past. Jouw loopbaan staat altijd voorop!  

Voorbereiding op het ondernemerschap? 

Steeds meer jonge mensen maken de overstap naar het ondernemerschap, vaak als zzp’er. Een periode bij een detacheringsbureau is daarop een uitstekende voorbereiding. Je krijgt een indruk hoe het is om verschillende klussen te doen zonder een inwerkperiode en hoe het voelt om meteen resultaten te moeten leveren (zonder druk). 

Vond je dit een interessant artikel (De betekenis van detachering en vijf baanbrekende voordelen) en wil je meer weten over de voordelen van detachering of gedetacheerd worden?

Neem contact met ons op en we zullen je alle ins-en outs erover vertellen! Ons persoonlijk spreken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of  info@brainconsultant.nl.  We maken graag kennis met je!

Benieuwd naar andere gerelateerde artikelen, neem een kijkje op onze nieuws pagina! En mis zeker ons laatste vacatures niet!

Auteur: Mauro Cardinaal
Artikel over: De betekenis van detachering en de vijf baanbrekende voordelen