Wat is detachering?

Wat is detachering?
Simpel gezegd is detachering het ter beschikking stellen van medewerkers aan derde partijen. Bij detachering is de interim professional in loondienst bij het detacheringsbureau. Zo kom je dus bij een detacheringsopdracht in dienst bij een detacheringsbureau en ga je voor korte of langere tijd aan de slag voor een opdrachtgever. In de meeste gevallen is een detacheringsbureau een sparringpartner op niveau en geven ze jouw carrière de juiste prikkel die je nodig hebt! Een professional doet via een detacheringsbureau snel veel ervaring op bij vooraanstaande organisaties en krijgt veel ruimte voor opleiding, training en persoonlijke ontwikkeling via Brainconsultant.

Hoe werkt detachering?

Detachering werkt als volgt, je tekent als gedetacheerde een detacheringsovereenkomst die valt te vergelijken met een arbeidsovereenkomst. Het verschil met een ‘normaal’ arbeidscontract is de er een derde partij bij komt kijken: de tussenpersoon (in andere woorden de opdrachtnemer). In ons geval gaat dit om een gespecialiseerde detacheerder (finance & it), maar het kan ook om een gewone organisatie gaan die een werknemer tijdelijk bij ander bedrijf stalt.

Je bent als medewerker dan niet in dienst van het werk waar je bent gestalt, maar je bent in dienst van Brainconsultant (het detacheringsbureau): de opdrachtnemer. Kort samengevat betekent dit dat je werkinstructies ontvangt bij de opdrachtgever, maar dat de het detacheringsbureau je loon betaalt.

Voordelen detachering voor werknemers

Bij detachering biedt Brainconsultant als detacheringsbureau een carrière bij meerdere opdrachtgevers. Ook kan je als gedetacheerde rekenen op trainingen en opleidingen vanuit Brainconsultant. Met detachering biedt Brainconsultant de combinatie van flexibiliteit en zekerheid. Aan de andere kant brengt Brainconsultant de vaardigheden, ambities en vooral karaktereigenschappen van haar kandidaten zo goed mogelijk in kaart door een uitgebreid intakegesprek en het altijd opvragen van referenties.

Een werknemer is in tijdelijke of vaste dienst bij een detacheringsbureau, en werkt op projecten bij verschillende opdrachtgevers. Door middel van detachering krijgt de werknemer dus de kans om ervaring op te doen bij verscheidende nationale en internationale vooraanstaande organisaties. Als professional leer je zo snel te wennen in nieuwe diverse omgevingen, met stevige werkdruk en interne politiek.

Hieronder nog eens 5 voordelen die je als gedetacheerde gaat ondervinden:

  1. Zekerheid en flexibiliteit. 
  2. Voldoende ruimte voor persoonlijke ontwikkeling: 
  3. Groot netwerk van (vooraanstaande) bedrijven
  4. Persoonlijke begeleiding
  5. Leren van nieuwe vaardigheden

Voordelen detachering voor werkgevers

Voor veel werkgevers kan detachering de uitkomst bieden als ze op tijdelijke basis één of meerdere specialisten willen inhuren. Het maakt dan geen enkel verschil als het gaat om een tijdelijke vervanging in verband met een ziekte. Of als het gaat om extra ondersteuning tijdens een groot project of piekmoment.

Voor de werkgever brengt detacheren verschillende voordelen met zich mee. In het onderstaande overzicht zijn de belangrijkste opgesomd:

  • Je kan ten alle tijden hoogopgeleid personeel inhuren, dit zonder iemand permanent in dienst te nemen.
  • Het kennis- en ervaringsniveau van de medewerkers is hoog.
  • Medewerkers die worden ingehuurd zijn tijdelijk, er hoeft niemand ontslagen te worden als het wat minder gaat met je bedrijf. 
  • Je werknemersbestand blijft altijd flexibel, iets wat zeker handig is als je veelvuldig met kortere projecten werkt

Kosten van detacheren

De werkgever draagt tijdens de detacheringsperiode alle kosten die samenhangen met het werkgeverschap (bruto loonkosten, vergoedingen voor reiskosten woon- werkverkeer en dienstkilometers en de overige vergoedingen).

Als je kijkt naar de kosten van detachering bestaan deze vaak uit een uurtarief en een opslag. In dat tarief zitten niet alleen de salariskosten en premies, maar bijvoorbeeld ook kosten voor werving en selectie, administratie en scholing. Het detacheringsbureau zal ook het risico op loondoorbetaling bij ziekte incalculeren.


Meer weten?

Werving & selectie Groningen

Wat is detachering bij Brainconsultant?

Met ons detacherings- en werving en selectie bureau, is Brainconsultant gespecialiseerd in Finance en ICT. Wij detacheren dagelijks kandidaten bij bedrijven in Noord-Nederland. 

Lees meer...

Controller

Brainconsultant zoekt een ervaren controller

Een controller heeft een belangrijke functie binnen het financieel beheer van je bedrijf. Je wilt daarom wel een ervaren kandidaat die zijn sporen inmiddels heeft verdiend en ‘qualified for the job’ is.

Lees meer…

Accountant

Vijf baanbrekende voordelen van detachering

We hebben een koppeling gemaakt van de voordelen van detacheren en hoe dit bij Brainconsultant in zijn werkt gaat


Lees meer…

Copyright © 2021 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30