Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Netjes voor de dag komen zonder pak

Netjes voor de dag komen zonder pak

Vorige keer gaven we tips over hoe je je het best kan profileren tijdens een sollicitatiegesprek. Uitstraling en kleding zijn daarnaast ook belangrijke factoren. Tijdens veel sollicitaties word je geacht je netjes te kleden. Maar stel dat je dit niet wil of er geen geld voor hebt? Maak je geen zorgen. Tegenwoordig zijn ‘dresscodes’ een stuk soepeler en kan je ook netjes voor de dag komen zonder pak.

Een pak dragen blijft toch de beste optie om representatief over te komen. Maar er zijn andere opties! Wat je vooral niet moet doen is, alleen een stropdas dragen zonder jasje. Dat is echt ‘not-done’. Het is belangrijk om lagen over elkaar heen te dragen. Hieronder geven we enkele voorbeelden.

De klassieke blazer

Netjes voor de dag komen -de blazer

Dit is de simpelste manier om een pak te vermijden. Zorg wel dat je een blouse onder je blazer draagt, een t-shirt is namelijk echt geen optie.  Je kan de blazer met of zonder stropdas dragen. Om het helemaal af te maken voeg je een pochet toe (de ‘zakdoek’ bij je borst).

De open trui 

Netjes voor de dag komen-jasje

De open trui lijkt op een jasje. Het lijkt het meest op een traditioneel jasje van een pak. Een fijn gebreide trui met een sjaal kraag is de beste optie.

Een coltrui onder de blazer

Netjes voor de dag komen zonder pak. coltrui onder blazer

Een coltrui onder je blazer is ook zeker een goede optie om representatief voor de dag te komen. Stem de kleuren goed op elkaar af!

Bron: www.businessinsider.com

Artikel over: Netjes voor de dag komen zonder pak