Skip to content
Login kandidaat

Login opdrachtgever

Het HBO IT Talents program: Hoe gaat het nu?

HBO IT Talents program

Door het groot te kort aan hoogopgeleide developers hebben wij van Brainconsultant als oplossing het HBO IT Talents program ontwikkeld. In het HBO IT Talents program worden recent afgestudeerde mbo Niveau 4 Applicatie Ontwikkelaars middels een duaal traject opgeleid tot hbo Software Engineers.

Momenteel hebben wij vier deelnemers. Onze eerste drie deelnemers zijn twee oktober met een nieuwe uitdaging gestart. Jesse, Joppe en Maurice zijn de komende drie maanden bezig met een opdracht bij KPN in Den Haag! Hun eerste dag bij KPN delen ze hieronder in het kort met jullie.

Maurice

”De eerste twee dagen hier bij KPN waren voor het kennismaken en leren. Momenteel zijn we bezig met Python en Django leren. Dat zal vast niet iedereen bekend in de oren klinken maar voor ons is het erg interessant! Verder lijkt het team waar we in zitten zeer behulpzaam en vriendelijk. Tot dus ver heb ik het erg naar mijn zin en kijk ik erg naar de komende periode uit.”

Joppe

”Vandaag ben ik met mijn collega’s Jesse & Maurice begonnen bij KPN in Den Haag, 6 uur ’s Ochtends zijn we in het duister vanuit Groningen vertrokken.
Toen we eindelijk in Den Haag aankwamen, hebben we daar het team waarin we gaan werken ontmoet. Daarna hebben we meegekeken met de scrum planning/overleg van het team. Na het overleg hebben we uitleg en informatie gekregen over het project waar we de komende tijd aan gaan werken. Om te beginnen gaan we de eerste week python leren.

Wat mij vooral opviel was de grootte van het bedrijf. Hiervoor heb ik voornamelijk bij kleinere bedrijven gewerkt dus dit was wel even wennen.
Ik denk dat ik bij KPN veel kan leren en heb zin in deze nieuwe uitdaging!”

Jesse

”Mijn eerste dag bij KPN was heel gezellig. We gingen eerst kennismaken met de collega’s en beetje praten over wat we gaan doen. Daarna kregen we een kleine presentatie, en waren we aanwezig bij het overleg van een ander team zodat we kunnen zien wat er van ons verwacht wordt. Iedereen was heel aardig en verwelkomde ons. Iedereen hier gaat leuk met elkaar om en helpt elkaar. Het is zeker een geweldige ervaring om hier te mogen zijn.”

Al met al zijn de mannen erg enthousiast! Benieuwd of ons HBO IT Talents program ook voor uw organisatie interessant kan zijn? We staan u graag te woord, dus bel of mail gerust.

Telefoon: +31 (50) 211 07 17
Mail: info@brainconsultant.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *