IT Talent in opleiding bij Brainconsultant

Geschreven door: Dorien Van der Gugten op 5 september 2018

Zoals velen van jullie zullen weten is er momenteel een groot te kort aan hoog opgeleide developers. Om een oplossing te bieden voor dit probleem hebben wij van Brainconsultant het HBO IT Talents program ontwikkeld. In het hbo IT Talents Program worden recent afgestudeerde mbo Niveau 4 Applicatie Ontwikkelaars middels een duaal traject opgeleid tot hbo Software Engineers. Afgelopen maandag zijn de eerste drie deelnemers van het IT Talent program gestart bij ons: Jesse, Joppe en Maurice. Benieuwd wie zij zijn en hoe ze hun eerste schooldag hebben beleefd? In dit bericht leest u er alles over.

Ons eerste IT Talent is Jesse. Hij is 24 jaar oud, woont in Groningen en doet in zijn vrije tijd graag aan fitness en Development. Zijn eerste schooldag omschrijft hij hieronder!

‘’De eerste schooldag gingen we kennis maken met de klas. Mijn collega’s en ik zijn de jongste in de klas. De gemiddelde leeftijd ligt namelijk rond de 35. Na de kennismaking was er een spreker die een motiverende speech gaf, en een borrel met hapjes. Na de borrel kregen we onze eerste opdracht. Tijdens de eerste opdracht die we kregen bleek dat ons niveau al een stuk hoger ligt dan in de eerste module verwacht wordt.’’

Ons tweede IT Talent is Joppe. Hij is 22 jaar oud en woont in Groningen. In zijn vrije tijd is hij graag aan het long boarden of bezig met computers. Hieronder kun je Joppe zijn eerste schooldag ervaringen lezen.

‘’Maandag ben ik samen met mijn 2 andere collega’s gestart met de opleiding hbo- ICT deeltijd op het NHL-Stenden Leeuwarden. Onze eerste schooldag begon met een korte introductie en een inspirerende spreker die ons vertelde dat ook de kleine dingen soms het verschil kunnen maken, hierna begonnen we gelijk met de lessen databases en programmeren. Omdat we net uit de vorige opleiding kwamen waren we al redelijk bij met de behandelde lesstof, maar ook merkte ik dat het tempo toch een stuk hoger lag dan op het mbo. Al met al was het een erg positieve ervaring.”

Ons laatste IT Talent is Maurice. Hij is 22 jaar oud en is in zijn vrije tijd het liefste bezig met sporten of programmeren. Hieronder lees je de ervaringen van Maurice.

‘’Samen met 2 collega’s ben ik naar het NHL Stenden gegaan. Het begon met een introductie, na de introductie waren er hapjes en kwam een spreker die vertelde over zijn levenservaring. Vervolgens begonnen we met de lessen. Aangezien wij al een studie hebben gedaan op dit gebeid was de eerste les wel erg simpel. Desondanks heb ik wel erg veel zin in de opleiding en kijk ernaar uit om mijn opleiding hier te gaan voltooien.’’

Benieuwd of ons HBO IT Talent program ook voor uw organisatie interessant kan zijn? Bel of mail ons dan, we staan u graag te woord.

Telefoon: +31 (50) 211 07 17
Mail: info@brainconsultant.nl

Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30