LinkedIn Recruiter Seat: de toekomst!

Geschreven door: Silvia op 18 juni 2020

LinkedIn Recruiter Seat

Meer dan 30.000 bedrijven over de hele wereld gebruiken LinkedIn om te werven, zo ook Brainconsultant. Alleen wat nieuw is dat Brainconsultant nu overgestapt is naar het abonnement LinkedIn Recruiter Seat. Dit is een platform voor het vinden, verbinden en beheren van kandidaten. Het geeft kwalitatieve kandidaten en ledensignalen weer, zodat je als recruiter prioriteit kunt geven aan kandidaten die het meest voor jou openstaan 

Als je je ooit hebt afgevraagd welke voordelen LinkedIn Recruiter Seat biedt vergeleken met de andere tools om kandidaten te werven ben je hier op het goede adres! 

De voordelen van werving op LinkedIn Recruiter 

Een belangrijk voordeel dat LinkedIn Recruiter biedt ten opzichte van andere wervingsmethoden, zoals vacaturesites, is de mogelijkheid bij het vinden en verbinden met passieve kandidaten. Omdat LinkedIn-gebruikers hun branche kunnen aangeven in de koptekst van hun profiel, kunnen wij als Brainconsultant zijnde gerichte zoekopdrachten uitvoeren om kandidaten te vinden die wij anders misschien nooit hadden ontdekt. Bovendien is LinkedIn-groepen een geweldige bron. Wanneer je lid wordt van ‘groepen’, krijg je toegang tot LinkedIn-gebruikers die zich mogelijk buiten je netwerk bevinden en die anders nooit worden gezien.

Aanvullende voordelen van LinkedIn recruiter Seat:

Samenwerking en organisatie 

 • Samenwerking met meerdere gebruikers: eerdere stoelen; naadloze samenwerking met recruiting team 
 • Talent Pipeline: volledig ingeschakeld met de mogelijkheid om: 
  – tags, statussen en aangepaste velden aan profielen toe te voegen 
  – te zoeken via tags en statussen 
  – rapportage en analyse voor hun talentpijplijn, enzovoort 
 • Aantal projecten: 200 projecten per stoel; samengevoegd 
 • Hiring manger: Ingeschakeld zodat recruiters LinkedIn-profielen kunnen delen en feedback kunnen krijgen van de wervingsmanagers waarmee ze werken (inhurende managers kunnen dus realtime meekijken bij het recruiting proces). 

Berichten 

 • InMail berichten per maand: 150x het aantal stoelen per account. InMail-toewijzingen worden samengevoegd, waardoor actieve recruiters meer berichten kunnen verzenden 
 • Mogelijkheid om massele InMail berichten te verzenden: 25 InMail-berichten tegelijk 

Kandidaten zoeken op LinkedIn Recruiter 

In Linkedin Recruiter Seat zijn vijf verschillende pagina’s waar potentiele kandidaten worden aanbevolen die mogelijk geschikt voor jouw als recruiter kunnen zijn. Deze omvatten mensen die je misschien wilt aannemen, vergelijkbare profielen, profielmatches voor geplaatste banen, mensen die ook worden bekeken en aanbevolen professionals. 

Het is in de eerste plaats belangrijk om een ​​duidelijk begrip te hebben van het type kandidaat dat je zoekt om een openstaande vacatures te vervullen. Een geweldige manier om dit te doen is om achteruit te werken. Dit houdt in de profielen van succesvolle kandidaten uit het verleden bekijken. Je gaat dan kijken welke zoekwoorden ze in het verleden gebruikten, welke titels ze op hun vorige titels gebruikten etc. 

Functies van LinkedIn Recruiter Seat

Projecten zijn een uiterst nuttige manier om een ​​talentpijplijn op te bouwen voor huidige zoekopdrachten, en om passieve kandidaten voor lopende of toekomstige behoeften te pijplijnen. Met Projecten kunnen wij kandidatenprofielen, zoekopdrachten en relevante functieomschrijvingen opslaan om het meeste uit een talentpool te halen. 

Wil je meer weten over deze vorm van recruiting? Blijf dan op de hoogte en mis onze nieuwste artikelen niet!      
 
Ons persoonlijk spreken? Dat kan ook! Neem gerust contact met ons op via +31 (50) 211 07 17 of info@brainconsultant.nl. We maken graag kennis met je!  

Auteur: Mauro Cardinaal

Copyright © 2020 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30