Onderzoek in samenwerking met Pro Memorie

Geschreven door: Joyce Morsink op 4 februari 2016

In samenwerking met studievereniging voor accountancy & controlling studenten ‘Pro Memorie’ hebben wij onderzoek gedaan naar voorkeur van studenten qua regio om te gaan werken. Ook is er gevraagd aan reeds werkenden waar zij zich hebben gevestigd. Totaal hebben 101 studenten mee gedaan aan het onderzoek.

Beide partijen waren benieuwd naar waar universitaire studenten gaan en willen werken na hun studie. Gaan ze vooral naar het Westen of blijven ze toch in het Noorden? En welke redenen hebben ze daarvoor? Samen met Pro Memorie hadden we verwacht dat vrijwel de meeste studenten naar het Westen trekken. Vooral omdat daar de grote multinationals lokken en zich betere baankansen voordoen.

Uitkomsten

De uitkomsten waren verrassend. 27 procent van de accountancy & controlling studenten weet zeker dat ze in Noord-Nederland willen gaan werken. Dat het Noorden een kleinere economie heeft dan de Randstad speelt voor een redelijk aantal studenten dus niet mee. 28 procent weet zeker dat ze gaan verhuizen. De voornaamste redenen zijn dan ook: betere baankansen, een bepaalde traineeship of internationale doorgroeimogelijkheden.

Voordelen

Kwantitatief is het aanbod in het Noorden kleiner, maar de concurrentie ook. Studenten vinden aantoonbaar snel een baan na een studie. Dit is een groot voordeel van het Noorden ten opzichte van het Westen.

Grafiek onderzoek Pro Memorie

Copyright © 2021 Brainconsultant

Welkom! Deze website maakt gebruik van Cookies

Leuk dat jij mogelijk van onze dienstverlening gebruik wilt maken. Via de knop "instellingen" kun je aangeven of wij je voor marketingdoeleinden mogen volgen. Wil je dit niet dan klik je op "akkoord en sluiten" Alleen de noodzakelijke en statistiek-cookies worden verzameld maar geen persoonsgegevens. Dit helpt en ons de site te verbeteren. 🙂 Veel leesplezier!

Privacy policy | Akkoord & sluiten
Instellingen

Neem contact met ons op!
Elke werkdag van 8:30 t/m 17:30